Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηλεία:Νέα στοιχεία,για τη δολοφονία του ιερέα-Τον ”γάζωσαν” με 8 σφαίρες!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Οι αστυνομικοί περιμένουν την κατάθεση της γυναίκας του – Απαρηγόρητα τα παιδιά του, που έμειναν ορφανά και συγκλονισμένοι όλοι όσοι τον γνώριζαν…

Σοκάρει το πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που έγινε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας (03-09-2012). Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της συζύγου του, που βρισκόταν μαζί του, δύο δράστες που φορούσαν κράνη εκτέλεσαν με περισσότερες από οκτώ σφαίρες τον 52χρονο Αθανάσιο Αυγερόπουλο.

Οι Αρχές αρχικά εξέταζαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό δείχνει να απομακρύνεται και πλέον οδηγούνται σε άλλα κίνητρα όπως οι προσωπικές διαφορές, που ενδέχεται να είχαν οι δράστες με το θύμα τους.


Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Σύμφωνα με τα όσα φέρετε να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγός του, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στο νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διαμέσου της Κρέστενας για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων έκαναν στάση, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η σύζυγός του, άκουσε πυροβολισμούς και γυρνώντας είδε τον 52χρονο ιερέα, μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σε κατάσταση σοκ και ενώ βρίσκονταν κοντά διερχόμενοι οδηγοί ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου βάση των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγός του μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων πάντα σε κατάσταση σοκ…


Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δολοφόνων

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές εξέτασαν το κίνητρο της ληστείας. Από τη στιγμή που οι δράστες δεν είχαν αφαιρέσει κάποιο χρηματικό ποσό από τον ιερέα ή την τσάντα της συζύγου του, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν προσωπικές διαφορές με το θύμα τους.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο, όμως τηρούν σιγή ιχθύος σε ότι αφορά τα ευρήματά τους. Ακόμα περιμένουν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα διενεργήσει εντός της ημέρας, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία μετά την πρώτη αυτοψία αρκέστηκε να δηλώσει πως «έχουμε μια περίπτωση εγκληματικής ενέργειας όπου το θύμα φέρει πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, τραχήλου και θώρακος, από πυροβόλο όπλο». Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 52χρονος δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ με εννέα σφαίρες, από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του…

Ο πατέρας Αθανάσιος Αυγερόπουλος από LAMIASTARGR

Ο ιερέας ήταν πατέρας τριών παιδιών

Ο ιερέας άφησε πίσω του τρία παιδιά τα οποία έφτασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και εξετάζονται από τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση. «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά.

Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα… έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί  κανείς  δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο από τη ζωή.

Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κορινθία:Τον πυροβόλησαν, τον έβλεπαν να σφαδάζει και συνέχιζαν να κλέβουν!

Αχαϊα: Αυτοκτόνησε όταν έφυγε για λίγο, η οικιακή της βοηθός!

Φθιώτιδα:Έσπειραν τον τρόμο σε οίκο ανοχής, αλλά… ατύχησαν τελικά!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε