Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεκτρονικό «μάτι» για το νερό στην Αγιά

Ηλεκτρονικό «μάτι» για το νερό στην Αγιά

Με το έργο αυτό θα εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού για όλους τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, αλλά και θα αποφευχθεί η υπεράντληση των υπόγειων νερών. Ποιες περιοχές θα εξυπηρετήσει…

Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της ποιότητας του νερού θα γίνεται από την ΔΕΥΑ Αγιάς.

Σύντομα θα εγκατασταθεί Σύστημα Τηλεελέγχου, το οποίο θα της επιτρέπει να έχει τη συγκεντρωτική εικόνα του δικτύου και να μπορεί να πραγματοποιεί χειρισμούς στις ενεργές εγκαταστάσεις.

Οι 21 τοπικοί σταθμοί ελέγχου θα τοποθετηθούν  σε σημεία του εξωτερικού υδραγωγείου.

Πρόκειται για τα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές που εξυπηρετούν κυρίως τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου (Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά κ.α).

Πως θα λειτουργεί

Οι Σταθμοί Ελέγχου θα καταμετρούν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα λειτουργίας του δικτύου (στάθμη νερού σε δεξαμενές, παροχή νερού προς το δίκτυο, λειτουργία αντλιών, ενεργειακά δεδομένα αντλιοστασίων κλπ).

Τα δεδομένα αυτά θα αποστέλλονται, στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), όπου θα επεξεργάζονται κατάλληλα.

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή μια ασυνήθιστη μεταβολή σε κάποια παράμετρο (π.χ απότομη αύξηση της παροχής, βλάβη αντλίας κλπ) θα ενημερώνονται άμεσα οι χειριστές του συστήματος και το προσωπικό της υπηρεσίας θα επεμβαίνει για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας.

Επτά Σταθμοί Μέτρησης Υπολειμματικού Χλωρίου θα εγκατασταθούν σε αντίστοιχα παραλιακά δημοτικά διαμερίσματα. Με τη βοήθεια αυτών των μετρήσεων η ΔΕΥΑ Αγιάς θα έχει άμεση εικόνα για το επίπεδο απολύμανσης του νερού που καταλήγει στους καταναλωτές και θα μπορεί να ρυθμίζει κατάλληλα τα εγκατεστημένα συστήματα χλωρίωσης του νερού.

Ο προϋπολογισμός του έργου,1.075.143,00 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

“Με το έργο αυτό εξασφαλίζουμε την συνεχή παροχή καλής ποιότητας νερού για όλους τους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αγιάς, η οποία δεν ήταν επαρκής ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, που υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση. Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης που υλοποιούμε στην περιοχή, επιχειρούμε να δώσουμε λύση σε χρόνια προβλήματα, που δεν συνάδουν με μια τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Τo έργο

Κύριος του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού Εξωτερικού Υδραγωγείου και Παρακολούθηση Ποιότητας Νερού ΔΕΥΑ Μελιβοίας» είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς και Φορέας Υλοποίησης η ΔΕΥΑ Λάρισας.

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης που προέκυψε μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό είναι 923.730,00 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Από το συνολικό ποσό της σύμβασης η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 677.777,50 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε