Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ημαθία: ”Η κυρία δήμαρχος άφησε το κυνοκομείο χωρίς κτηνίατρο”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Βράζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για εγκληματική αδιαφορία απέναντι στα αδέσποτα ζώα…

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφουν δύο φιλοζωϊκές οργανώσεις (Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. και
Φιλοζωικό Σωματείο Βέροιας) αναφέρεται: ”Καταγγέλλουμε την παράνομη, εγκληματική και ανεύθυνη συμπεριφορά της δημάρχου Βέροιας, η οποία επέλεξε να απομακρύνει την κτηνίατρο του Δημοτικού κυνοκομείου από την θέση ειδικού συμβούλου, αφήνοντας τα έγκλειστα ζώα έρμαια της τύχης τους.

Λυπούμαστε κ. Δήμαρχε, διότι, αν και ήσασταν ενημερωμένη από καιρό ότι, λόγω νομικών κωλυμάτων, η απόφασή σας αυτή θα οδηγούσε σε αδιέξοδο το θέμα της πρόσληψης κτηνιάτρου, δεν διστάσατε να την υλοποιήσετε.

Στον χώρο του δημοτικού κυνοκομείου φιλοξενούνται και περιθάλπονται περί τα 150 ζώα , μεταξύ των οποίων πολλά κουτάβια, ενώ υπάρχει καθημερινή εισδοχή νέων ζώων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Ας μας απαντήσετε λοιπόν τι θα γίνουν από εδώ και στο εξής τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα και πώς θα γίνονται οι στειρώσεις των ζώων για τον περιορισμό και τον έλεγχο του αριθμού τους, σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης; Με την απόλυτα συνειδητή αυτή απόφασή σας είναι σαν διώξατε από ένα νοσοκομείο τον μοναδικό γιατρό (!).

Η απόφασή σας αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παράβαση καθήκοντός, είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτη. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι, στα πλαίσια της δράσης μας για τα δικαιώματα των ζώων, εάν δεν μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του θέματος, θα κινηθούμε εναντίον σας με κάθε νόμιμο μέσον”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε