Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ημαθία: ΠΡΟΣΟΧΗ! Απατεώνες σας χρίζουν κληρονόμους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατεβάζετε αμέριμνοι τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ανακαλύπτετε πως είστε κληρονόμος ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, όπως σας ενημερώνει ο αποστολέας, που συνήθως είναι δικηγόρος, από την Πορτογαλία; Προσοχή, γιατί η τύχη σας δεν άλλαξε εν μία νυκτί, αλλά πρόκειται για κλασσική περίπτωση εξαπάτησης μέσω διαδικτύου…

Αρχικά, ορισμένοι σαστίζουν με το μήνυμα και μετά πέφτουν “βροχή” τα ερωτήματα τόσο στο μυαλό τους, όσο και στους ανθρώπους της οικογένειάς τους, σχετικά με το ποιος είναι αυτός ο συγγενής που ποτέ δεν γνώρισαν ή μίλησαν, αλλά τους έχρισε κληρονόμους.

Μάλιστα, κάποιοι αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και επικοινωνούν, μέσω φαξ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον “αγγελιοφόρο” των καλών νέων.

Η επικοινωνία ξεκινά και συνήθως διαρκεί πάνω από έξι μήνες. Προσέξτε τώρα, διότι ακόμα και αν κάποιος είναι καχύποπτος με την όλη διαδικασία, τα στοιχεία και η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί, συνήθως, ο … καλός Σαμαρείτης, τον πείθουν για την αξιοπιστία του.

Οι σφραγίδες πάνω στα έγγραφα, η ορολογία που χρησιμοποιείται, αλλά και το προσφερόμενο “πακέτο” αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για συνέχιση της επικοινωνίας. Σε πολλές περιπτώσεις, η όλη διαδικασία φτάνει μέχρι το στάδιο που ζητείται από τον υποτιθέμενο κληρονόμο να καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όποιος πειστεί, πέφτει απλά στην παγίδα μιας καλοστημένης απάτης από ανθρώπους που γνωρίζουν με ακρίβεια τις διαδικασίες που απαιτούνται να γίνουν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και σκοπός τους είναι να αποσπάσουν από τον υποτιθέμενο κληρονόμο-θύμα, συνήθως από 5.000 έως και 10.000 ευρώ.

Για την απάτη αυτή που επιχειρείται μέσω του διαδικτύου, το Επιμελητήριο Ημαθίας απέστειλε σήμερα ανακοίνωση για ενημέρωση του κοινού, ύστερα από κρούσεις που δέχτηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα προσωπικά e-mail των επιχειρήσεών τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε