Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ήπειρος: Πέντε μετανάστες στο νοσοκομείο από συμπλοκή στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ήρεμη συμβίωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στην παλιά μαθητική Εστία Δολιανών, φαίνεται πως άρχισε να ανήκει στο παρελθόν…

Βραδινές ώρες χθες, μετά απο άγρια συμπλοκή μεταξύ Σύρων και Αφγανών, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Μιλώντας στο epirus-tv-news κάτοικος της περιοχής, έκανε λόγο για μια κατάσταση που όσο περνά ο καιρός αρχίζει να ” μυρίζει” μπαρούτι, με την συνύπαρξη Αφγανών και Σύρων να αποδεικνύεται καθημερινά ιδιαιτέρως δύσκολη.

Αυτή μάλιστα είχε σταθεί και στο παρελθόν η βασική αιτία για αψιμαχίες μικρότερης έντασης και έκτασης μεταξύ των προσφύγων. Παράλληλα τα χρήματα τους αρχίζουν σιγά σιγά να τελειώνουν, κάτι που αυτόματα δημιουργεί στους περισσότερους εκνευρισμό και ανησυχία με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σύνολο των φιλοξενουμένων, μεταξύ των οποίων και αρκετές γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί πως σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι το χωριό των Δολιανών, τέτοια περιστατικά προβληματίζουν τους κατοίκους που απο την πρώτη στιγμή έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν απλόχερα τη φιλοξενία τους στους 200 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πρώην Μαθητική Εστία, εδώ και λίγους μήνες.

Πηγή: epirus-tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε