Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Άφησαν ζημιές 100.000 ευρώ στην ΔΕΔΔΗΕ – Κάηκαν μετά το 13ο χτύπημα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεκατρείς υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε εγκαταστάσεις και δίκτυα του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας…

(ΔΕΔΔΗΕ), στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 39 και 48 χρονών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών αφού φέρονται να αφαίρεσαν, 500 κιλά χαλκό, 17 μετασχηματιστές και περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3 ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης και σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα μετά από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 39χρονος με τον 48χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την 21 Δεκεμβρίου 2016 έως και την 19 Απριλίου 2017 είχαν διαπράξει συνολικά δεκατρείς κλοπές σε εγκαταστάσεις και δίκτυα (υποσταθμούς, κολώνες της ΔΕΗ, πίνακας γεώτρησης, αντλιοστάσιο,) και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛΑΣ αφαίρεσαν, 500 κιλά χαλκό (από μετασχηματιστές και καλώδια), 17 μετασχηματιστές, περισσότερα από 100 μέτρα καλώδιο και 3 ράβδους χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, προξενώντας παράλληλα φθορές. Επίσης από τους αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και σε Ι.Χ.φορτηγό αυτοκίνητο του 39χρονου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς ράβδοι χειρισμού τάσης ηλεκτροδότησης, ένα τζάκετ με το διακριτικό σήμα της ΔΕΗ, σύνδεσμοι μετασχηματιστών του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, και διάφορες βίδες, που αφού κατασχέθηκαν, αναγνωρίσθηκαν στη συνέχεια αποδόθηκαν στον υπεύθυνο δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε