Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αγκυλωτοί σταυροί και φασιστικά συνθήματα σε σχολεία!

Οι αγκυλωτοί σταυροί, κάνουν την εμφάνισή τους, σε όλο και περισσότερα σχολεία…

Φασιστικά συνθήματα αντίκρισαν δάσκαλοι και μαθητές, στους αύλειους χώρους του σχολικού συγκροτήματος στις Μεσαμπελιές (11ο Λύκειο – 5ο Γυμνάσιο). Το γεγονός που δεν είναι το μοναδικό σε σχολείο του Ηρακλείου έχει ανησυχήσει γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Ηρακλείου, με ανακοίνωση της καταδικάζει τα συγκεκριμένα φαινόμενα, επισημαίνοντας πως “η  πράξη αυτή αποτελεί βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων.”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:”Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Νομού Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στους αύλειους χώρους του σχολικού συγκροτήματος στις Μεσαμπελιές (11ο Λύκειο – 5ο Γυμνάσιο).

Η πράξη αυτή αποτελεί βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί παρόμοια συνθήματα και σ’ άλλα σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, άλλους δημόσιου κοινόχρηστους χώρους.

Οι ενέργειες αυτές υποδηλώνουν την προσπάθεια οργανωμένης παρέμβασης διαφόρων φασιστοειδών στοιχείων με στόχο να μπολιάσουν στους μαθητές ρατσιστικά και εθνικιστικά ιδεώδη. Αυτές οι ομάδες φωλιάζουν και εκκολάπτονται σε συνδέσμους φιλάθλων, όπου εκεί διαμορφώνονται αντιλήψεις οπαδισμού και φανατισμού, σαν αυτές που ζήσαμε πρόσφατα με το θάνατο του νέου έξω από το Παγκρήτιο στάδιο. Σε συνθήκες κρίσης πολύ εύκολα μπορούν να κερδίσουν έδαφος, ιδιαίτερα στα παιδιά μας. Χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου !

Είναι ανάγκη η άμεση και αποφασιστική απόκρουση τόσο της δράσης των ομάδων αυτών όσο και των άκρως επικίνδυνων αντιλήψεων που πρεσβεύουν. Το καθήκον αυτό βαραίνει τις πλάτες των γονέων, σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας,  του Δήμου, των σχολικών επιτροπών, των ίδιων των κατοίκων στις συνοικίες όπου συνήθως εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή”…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε