Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αιτήσεις για ρύθμιση χρεών μέχρι και από τοξικομανείς!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περίπου 50 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν κατατεθεί από την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου, εκ των οποίων 21 περιπτώσεις στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου με τις πρώτες αποφάσεις
να αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το cretalive.gr, αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού έχει κάνει και ένας τοξικομανής, ο οποίος παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θέλει να τακτοποιήσει τις οφειλές του ώστε να μην τον καταδιώκουν οι τράπεζες.

Ακόμα αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν κάνει Ηρακλειώτες ιερείς, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ακόμα και άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαγνωσμένες ψυχικές παθήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την οικονομική στενότητα που υπάρχει, πολλές τράπεζες εξακολουθούν να είναι αρνητικές στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, απορρίπτοντας τα αιτήματα των δανειοληπτών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μίας συνταξιούχου από το Ηράκλειο, η οποία χρωστάει σε τράπεζα το ποσό των 16.000 ευρώ. Η γυναίκα πλήρωνε δόση 300 ευρώ μηναίως, όμως πλέον αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Από την πλευρά της πρότεινε
στο εξής να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 150 ευρώ άτοκα, κάτι που αρνήθηκε η τράπεζα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε