Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: Ανακάλυψαν αρχαίο τάφο σε βιολογικό καθαρισμό!

Ηράκλειο: Ανακάλυψαν αρχαίο τάφο σε βιολογικό καθαρισμό!
φωτό από prismanews
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2013 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2013 | 16:24

Ένας ακόμη αρχαίος τάφος, που χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα πΧ και περιείχε περισσότερα από δέκα αγγεία, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού Καβροχωρίου του δήμου Μαλεβιζίου.

Κατά τη διάνοιξη των τελευταίων τμημάτων των αγωγών για τα δίκτυα της μονάδας, οι εκσκαφείς αποκάλυψαν μικρών διαστάσεων κοιλότητα, η οποία όπως αποδείχτηκε αποτελούσε αρχαίο τάφο. Αμέσως, ο επιβλέπων αρχαιολόγος του έργου Α. Λυριντζής, σταμάτησε τους εκσκαφείς και ειδοποίησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η αναπληρώτρια διευθύντρια της οποίας Ι. Σερπετσιδάκη μετέβη επιτόπου, όπως επίσης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος ανήκει στη Γεωμετρική εποχή και χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα πΧ. Περιείχε περισσότερα από 10 αγγεία τα οποία είναι των συνήθων τύπων της εποχής. Ανήκει στην κατηγορία των ομαδικών ταφών και πολλά από τα αγγεία περιείχαν οστά νεκρών. Πιο σημαντικά αγγεία ήταν μια τεφροδόχος κάλπη και μια εξαιρετικής τέχνης οινοχόη.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο αρχαιολογικό εύρημα που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία του τόπου και πρόσθεσε ότι «με τόσα εργοτάξια στον δήμο Μαλεβιζίου, είναι σχεδόν αναμενόμενη η αποκάλυψη αρχαίων και γι΄ αυτό, σε κάθε μας έργο παρίστανται αρχαιολόγοι που επιβλέπουν τις εργασίες, όπως επιβάλει άλλωστε κι ο αρχαιολογικός νόμος».

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα "Τοπικά Νέα" του Newsit

Σύρος: Τον σκότωσαν μέσα στο γκαράζ...

Θρήνος στα Χανιά για τον αδικοχαμένο φοιτητή που ξεψύχησε από το μαγκάλι

Πάτρα: Ποντίκι έφαγε το αυτί 4χρονου αγοριού!

Τραγωδία με βρέφος στην Αμαλιάδα - "Έσβησε" από εισρόφηση   Διαδώστε αυτό το άρθρο