Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Απομακρύνθηκε άμεσα ο συντηρητής που βρισκόταν στην επιχείρηση – Έσπευσε το ειδικό όχημα της πυροσβεστικής για επέμβαση σε χημικά…

“Συναγερμός” σήμανε το πρωί, λίγο μετά τις 07.30 στην Πυροσβεστική, που ενημερώθηκε για διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση παραγωγής τροφίμων στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου. Τρία οχήματα με 8 άνδρες έσπευσαν στο σημείο, εκκένωσαν το κτίριο και ξεκίνησαν την επιχείρηση περιορισμού της διαρροής.

Λίγο πριν τις 09.00 η διαρροή αμμωνίας είχε σταματήσει, ενώ όχημα της ΕΜΑΚ ειδικό για επέμβαση σε χημικά παραμένει στη ΒΙ.ΠΕ. για να απομακρύνει το “σύννεφο” αμμωνίας μέσα από το κτίριο. Άνδρες της ΕΜΑΚ με ειδικές στολές μπήκαν στο κτίριο και έριξαν νερό σε μορφή ομίχλης, αέρισαν το χώρο και αφού διαπίστωσαν ότι και η διαρροή είχε σταματήσει και η αμμωνία είχε απομακρυνθεί, αποχώρησαν.

Η περιορισμένη αυτή διαρροή, σύμφωνα με το cretalive.gr, φέρεται να προήλθε από κάποια βάνα η οποία έβγαζε το λάδι του διαχωριστήρα και να προέκυψε εξαιτίας εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη. Η αμμωνία σε μεγάλη ποσότητα, δηλαδή σε μορφή πάγου, προκαλεί εγκαύματα, ενώ σε μεγάλες ποσότητες σε αέρια μορφή μπορεί να προκαλέσει στειρότητα.

Ευτυχώς, πάντως δεν κινδύνευσε κανένας, καθώς ο συντηρητής που βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα απομακρύνθηκε άμεσα, ενώ η Πυροσβεστική καθησυχάζει, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε