Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για να μαζευτούν τα σκουπίδια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ηράκλειο μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη την απεργία, με συνέπεια τόνοι σκουπιδιών να παραμείνουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το ekriti, η εισαγγελέας Ηρακλείου ζήτησε το άμεσο άνοιγμα του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου τα απορριμματοφόρα να ξεκινήσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών, τα οποία αποτελούν άμεση απειλή για την δημόσια υγεία.

Μπορεί να γίνεται προσπάθεια για να μαζευτούν τα απορρίμματα από τους ευαίσθητους χώρους και από το κέντρο της πόλης, ωστόσο στις γειτονιές, στα προάστια και στους οικισμούς η κατάσταση είναι δραματική.

Η εισαγγελεία Ηρακλείου, έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομία για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ υπάρχει πυρετός διεργασιών και στην δημοτική αρχή, καθώς το αμαξοστάσιο του Δήμου παραμένει υπό κατάληψη και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η αντίδραση των συμβασιούχων, οι οποιοι τα ξημερώματα εμπόδισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του δημάρχου Ηρακλείου!

Πηγή: ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε