Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι

Ηράκλειο: Εξώδικο στη ΔΕΗ για το χαράτσι

Mε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και κατάθεση εξώδικου σε βάρος της ΔΕΗ αντιδρούν οι «Πολίτες κατά του Χρέους» στο Ηράκλειο για την «αξίωση» όπως αναφέρουν, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να συνεχίζει να εισπράττεται το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 08:30 π. μ., ημέρα όπου και ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει εάν το τέλος ακινήτων θα συνεχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από τους «Πολίτες κατά του Χρέους» που δημοσιεύεται στο flashnews.gr:

«Τον προειδοποιούμε (τον Υπουργό Οικονομικών) ότι τα αντισυνταγματικά, βάρβαρα, άδικα και ισοπεδωτικά χαράτσια θα καταργηθούν. Με τους αγώνες των πολιτών.

Του λέμε, να σταματήσει να εκβιάζει, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν καταφέρνουν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Να σταματήσει να επιμένει στην είσπραξη του παράνομου χαρατσιού τη στιγμή που όλο και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το ρεύμα που έχει ανάγκη.

Καλούμε και αυτόν και την κυβέρνηση των τροϊκανών να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για νέες εξαντλητικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ο λαός δεν αντέχει άλλο χαράτσια, φόρους, αυξήσεις. Δεν πρόκειται να πληρώσει!

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ πραγματοποιούν διαμαρτυρία, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι και

• Καταθέτουν Εξώδικο, πληροφορώντας τους αρμοδίους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

• Απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, προβλήματα υγείας, σε άνεργους και γενικά όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής”

Διαβάστε επίσης:

Τη Δευτέρα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το χαράτσι

Στουρνάρας προς ΔΕΗ: Να εισπράττετε κανονικά το χαράτσι!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε