Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έταξαν σε επιχειρηματία ακίνητο-φιλέτο και του έφαγαν 100.000€!

Ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα μιας καλοστημένης κομπίνας, με υπογραφές και ψεύτικες εγγυήσεις για ένα… φανταστικό ακίνητο στη Γλυφάδα…

Στα δίκτυα μεγάλης σπείρας που φέρεται να έχει εξαπατήσει πολύ κόσμο με δέλεαρ τους «μαύρους» πλειστηριασμούς και με «βιτρίνα» δήθεν τη νομική σύμβουλο μεγάλης τράπεζας, έπεσε γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου.

Ο τελευταίος πείστηκε και έδωσε στην υποτιθέμενη δικηγόρο το ποσό των 100.000 ευρώ για να «χτυπήσει» σε πλειστηριασμό ακίνητο-φιλέτο στη Γλυφάδα. Το εν λόγω ακίνητο εξαιτίας οφειλών του ιδιοκτήτη θα έβγαινε σε πλειστηριασμό για ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Ο άνθρωπος αν και δραστηριοποιείται χρόνια στην πιάτσα, «τσίμπησε», εμπιστευόμενος τις οικονομίες του για τη ”μεγάλη  ευκαιρία” και σύμφωνα με το cretalive.gr, προκατέβαλε το ποσό των 100.000 ευρώ για να «καπαρώσει» το ακίνητο.

Τον επιχειρηματία έφεραν σε επαφή με την υποτιθέμενη δικηγόρο γνωστοί του, οι οποίοι είχαν ακούσει για εκείνη. Η «δικηγόρος» τους διαβεβαίωσε με κάθε επίσημο τρόπο ότι μπορούσε να συμβάλλει ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, να σταματήσει η σχετική διαδικασία και έτσι να μπορέσει κάποιος να το αγοράσει με πολύ λιγότερα χρήματα από την πραγματική του αξία.

Ωστόσο για να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, ήταν απαραίτητη η προκαταβολή ενός ποσού ώστε εκείνη να μπορέσει να σταματήσει την εκτέλεση, να πάρει το φάκελο από την τράπεζα, να άρει την προσημείωση ή όποιο άλλο βάρος είχε το ακίνητο, ώστε μετέπειτα με τις γνωριμίες της μέσα στην τράπεζα, να συντάξει συμβόλαια κυριότητας επί του ακινήτου.

Ο Ηρακλειώτης, πεπεισμένος ότι άξιζε η επένδυση και ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα αφού η διαδικασία ήταν σύννομη, όπως τον διαβεβαίωνε η φερόμενη ως δικηγόρος, συναντήθηκε μαζί της στην Αθήνα για να προχωρήσουν τη συμφωνία.

Στο ραντεβού που έγινε παρουσία μαρτύρων και από τις δύο πλευρές, η «δικηγόρος» έπεισε τον Ηρακλειώτη ότι θα έπρεπε άμεσα να δώσει την προκαταβολή καθώς ο πλειστηριασμός του ακινήτου είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει να παρουσιαστεί κάποια άλλη ευκαιρία.

Για να τον πείσει για την αξιοπιστία της, δέχθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση-η οποία θεωρήθηκε στο ΚΕΠ Περιστερίου- ότι είχε παραλάβει ως προκαταβολή το ποσό των 100.000 ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου. Ανέφερε μάλιστα ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης της τράπεζας, θα υποχρεωνόταν να επιστρέψει τα χρήματα στον δικαιούχο, επικαλούμενη το όνομα συγκεκριμένης συμβολαιογράφου Αθηνών.

Οι μέρες περνούσαν και παρά τις διαβεβαιώσεις της δικηγόρου, δεν είχε πάρει ακόμα στα χέρια του τα έγγραφα με τους τίτλους ιδιοκτησίας. Σε κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί της, εκείνη τον διαβεβαίωνε ότι όλα πήγαιναν καλά, στην πορεία όμως εξαφανίστηκε.

Όπως ήταν φυσικό, ο επιχειρηματίας άρχισε να ανησυχεί και να υποψιάζεται ότι ίσως είχε πέσει θύμα απάτης. Ενημέρωσε τον δικηγόρο του και διενήργησε έρευνα στο μητρώο των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οπότε και προς μεγάλη του έκπληξη, ανακάλυψε ότι δικηγόρος με το όνομα της συγκεκριμένης δεν υπήρχε. Ήταν δηλαδή δικηγόρος-μαϊμού.

Επικοινώνησε και πάλι μαζί της και όταν με τα πολλά κατάφερε να την βρει, απαίτησε σε έντονο ύφος πίσω τα χρήματα του. Η ίδια ωστόσο αρνήθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και μάλιστα έδειξε να θίγεται από την συμπεριφορά του. Τα επόμενα επεισόδια της υπόθεσης αναμένεται να παιχτούν στις δικαστικές αίθουσες…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε