Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: Γιατί φαντάζεστε ότι κληρώνουν ένα γουρούνι οι μαθητές δημοτικού;

Ηράκλειο: Γιατί φαντάζεστε ότι κληρώνουν ένα γουρούνι οι μαθητές δημοτικού;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.09.2011 | 09:34
Πρώτη δημοσίευση: 15.09.2011 | 08:54

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η λαχειοφόρος που στήθηκε στο δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας...

Με λαχειοφόρο αγορά και με έπαθλο ένα γουρούνι, προσφορά από τοπικό κρεοπωλείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος για τις φωτοτυπίες των παιδιών τους, οι γονείς του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας...

Στον αγιασμό της περασμένης Δευτέρας (12-09-2011), ο διευθυντής του σχολείου έκανε έκκληση στους γονείς να συνδράμουν όπως μπορούν το σχολείο καθώς φέτος τα έξοδα θα είναι αυξημένα ενώ αντίστοιχα τα χρήματα της σχολικής επιτροπής είναι ελάχιστα.

Ιδιαίτερα μετά την καθυστέρηση της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, τα έξοδα πρόκειται να εκτιναχθούν καθώς στο σχολείο θα γίνει η εκτύπωση των φωτοτυπιών για τα παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού, αφού η πρώτη μέρα των μαθημάτων βρήκε όλα τα σχολεία του νομού Ηρακλείου με λιγότερα από τα μισά βιβλία.

Στην έκκληση του διευθυντή ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, διοργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά προκειμένου μέσω των λαχνών να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων του σχολείου. Σύμφωνα με το flashnews.gr, μεταξύ των δώρων της λαχειοφόρου βρίσκεται και ένα ολόκληρο γουρούνι το οποίο προσέφερε ο ιδιοκτήτης τοπικού κρεοπωλείου, που επίσης έχει παιδιά στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται λαχειοφόρος αγορά για την κάλυψη εξόδων του σχολείου, αλλά είναι αυτή τη φορά η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού και ο ίδιος ο διευθυντής έκανε έκκληση για βοήθεια.

Οι γονείς έχουν φτάσει σε απόγνωση καθώς υπάρχουν οικογένειες με τρία παιδιά στο σχολείο και γονείς άνεργους ή υποαπασχολούμενους, που ασφαλώς δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για τις φωτοτυπίες των παιδιών.

Τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, μεταξύ των οποίων και το γουρούνι, αλλά κυρίως το φιλότιμο των χωριανών αποτελούν την τελευταία ελπίδα του σχολείου για να αρχίσει ομαλά, έστω και με φωτοτυπίες, η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάτρα: ''Μαυραγορίτες'' στις σχολικές φωτοτυπίες!   Διαδώστε αυτό το άρθρο