Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου αναβιώνει στην πόλη!

Ηράκλειο: Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου αναβιώνει στην πόλη!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.03.2011 | 15:55
Πρώτη δημοσίευση: 28.03.2011 | 15:43

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Κρήτης και με στόχο να γίνει το Ηράκλειο πόλος έλξης επισκεπτών...

ο δήμος Ηρακλείου προτίθεται να συμβάλει στη διοργάνωση ενός πολύ σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος, Διεθνούς επιπέδου. Όπως γράφει το flashnews.gr, μετά από συνεννόηση με το Καθηγητή κ. Ν. Χρ. Σταμπολίδη, ανασκαφέα της Ελεύθερνας, και την προϊσταμένη της ΚΓ Ε.Π.Κ.Α. κ. Α. Κάντα η Δημοτική Αρχή προτείνει τη διοργάνωση έκθεσης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τίτλο ¨Η Κρήτη γεννά… η Αρχαιολογία τίκτει. Αριστουργήματα πρόσφατων αρχαιολογικών ανακαλύψεων στο νησί¨ ενώ ελπίζει ότι θα υπάρξει και από την πλευρά του ΥΠ.ΠΟ.&Τ. την έγκριση και τη συμπαράστασή του για το πολιτιστικό αυτό γεγονός.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έως 300 αριστουργηματικά αντικείμενα, νέα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ποτέ εκτεθεί κατά το παρελθόν και ανήκουν σε όλες τις φάσεις του Κρητικού πολιτισμού.

Τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από ανασκαφές της Κεντρικής, Δυτική και Ανατολικής Κρήτης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων φυλάσσεται σήμερα στις αποθήκες της ΚΓ ΕΠΚΑ και επομένως, ελάχιστο μόνο μέρος θα απαιτηθεί να μεταφερθεί από αλλού. Μικρός, καλαίσθητος οδηγός στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα θα συνοδεύει την έκθεση.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου έχουν εκτεθεί κατά το παρελθόν, μεγάλης αξίας έργα και από ξένα μουσεία (π.χ πίνακες του Ελ Γκρέκο, Κρητικές Εικόνες, κ.α) και η ασφάλεια του χώρου είναι πλήρως εξασφαλισμένη.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook