Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η ειρηνική πορεία των μαθητών κατέληξε σε πετροπόλεμο!

Ηράκλειο: Η ειρηνική πορεία των μαθητών κατέληξε σε πετροπόλεμο!

Μαθητές εναντίον ΜΑΤ στην πλατεία Ελευθεριας…

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Ελευθερίας λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι, όταν μαθητές που είχαν μείνει στην πλατεία – και ενώ οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είχαν αποχωρήσει – άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που καθ’ολη τη διάρκεια της κινητοποίησης επέβλεπαν διακριτικά την εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον των 30-40 ατόμων που προκάλεσαν την ένταση, σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνουν, ωστόσο όταν έπιασαν ένα εκ των νεαρών, προκλήθηκε νέα αντίδραση.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή της οδού Αβέρωφ με τη μικρή και τη μεγάλη Έβανς, ενώ νωρίτερα επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. και υποκαταστήματος τράπεζας.

Η πορεία κατέληξε ξανά στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η μαθητική κοινότητα θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη συλλαλητήριο, αύριο το πρωί, κάνοντας τη διαμαρτυρία … καθημερινή “συνήθεια”!

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη τελούν σήμερα, στο Ηράκλειο, τα 6ο και 7ο Λύκεια, τα 8ο και 9ο γυμνάσια, το Μουσικό Σχολείο, το Καλλιτεχνικό Σχολείο και τα 1ο, 2ο, και 5ο ΕΠ.ΑΛ. Οι μαθητές στο Ηράκλειο είναι οι πρώτοι που οργανώνουν διαμαρτυρίες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Εν τω μεταξύ, πετροπόλεμο και… μανταρινοπόλεμο είχαμε και στο κέντρο της Αθήνας (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε