Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα 300.000€ από την εικόνα της Αγίας Ειρήνης!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Αξίας 300.000 ευρώ τα τάματα που έκλεψαν άγνωστοι από τη μονή, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Η εικόνα που δεν εκλάπη ήταν για λόγους ασφαλείας τοποθετημένη στο κελί του πατέρα Μεθόδιου Σαμαριτάκη κάτι που γνώριζαν πιθανότατα οι δράστες…

Έναν ολόκληρο θησαυρό, τα κοσμήματα που είχαν δωρίσει ως τάματα οι εκατοντάδες πιστοί της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, τα οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 300.000€, έκλεψαν άγνωστοι από το κελί του ηγουμένου της Μονής τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς.

Ο ηγούμενος και οι καλόγεροι απουσίαζαν το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου από το μοναστήρι γεγονός που γνώριζαν οι δράστες οι οποίοι είναι βέβαιο ότι ήξεραν επίσης ότι η θαυματουργή Eικόνα την οποία δεν έκλεψαν ήταν κρυμμένη πίσω από την πόρτα του κελιού του ηγουμένου πατέρα Μεθόδιου Σαμαριτάκη στον τρίτο όροφο του μοναστηριακού κτιρίου.

Ο πατέρας Μεθόδιος και οι καλόγεροι το βράδυ της παραμονής του νέου έτους είχαν πάει σε χοροεσπερίδα που διοργανώνεται κάθε χρόνο για την οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου του μοναστηριού. Επιστρέφοντας λίγες μόλις ώρες μετά βρέθηκαν μπροστά σε εικόνες καταστροφής.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δράστες αρχικά έσπασαν την κεντρική είσοδο της μονής χρησιμοποιώντας πιθανότατα ένα λοστό και στη συνέχεια ανέβηκαν απευθείας στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το κελί του ηγουμένου. «Η Εικόνα για λόγους ασφαλείας βρίσκεται στο κελί μου και αυτό το γνωρίζουν λίγα άτομα. Ακόμη και άτομα που έχουν μπει στο κελί δεν την έχουν δει, διότι βρίσκεται πίσω από την πόρτα» είπε ο πατέρας Μεθόδιος.

Η ξύλινη πόρτα του κελιού παρά το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί κλειδαριά ασφαλείας δεν προσέφερε καμία ασφάλεια. Οι ιερόσυλοι την έκαναν θρύψαλα προκειμένου να μπουν στο εσωτερικό του κελιού. Ο ηγούμενος πιστεύει ότι αποκλειστικός τους στόχος ήταν τα εκατοντάδες τάματα μεγάλης αξίας.

«Πιστεύω ότι δεν άνοιξαν ούτε το φως για να ψάξουν. Από το γραφείο μου δεν πήραν ούτε χρήματα ούτε το κινητό μου τηλέφωνο. Τους ενδιέφεραν μονάχα τα κοσμήματα που υπήρχαν στην εικόνα» αναφέρει.

Οι δράστες αφού ξεκρέμασαν την εικόνα της Αγίας Ειρήνης τη μετέφεραν σε έναν καναπέ και στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι που την περιέβαλε. «Ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν κάτι τέτοιο. Φίλος μου ο οποίος είναι εκτιμητής κοσμημάτων μου είχε πει να λαμβάνω μέτρα ασφαλείας γιατί τα κοσμήματα όπως τα είχε εκτιμήσει ξεπερνούσαν σε χρηματική αξία τις 300.000 ευρώ».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, στην εικόνα υπήρχαν περίπου 500 χρυσά δαχτυλίδια, 300 βραχιόλια, περιδέραια μεγάλης αξίας και άλλα πανάκριβα κοσμήματα. «Πιστεύω ότι ο χρυσός σε βάρος ξεπερνάει τα δέκα κιλά» ανέφερε ο ηγούμενος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έρευνα κινείται προς δύο συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ για τους αστυνομικούς δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι κλέφτες δεν μπήκαν σε άλλους χώρους του μοναστηριού, δεν έκλεψαν άλλα αντικείμενα ή χρήματα και επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους μονάχα στα μεγάλης αξίας κοσμήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε