Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κοντά στην εξιχνίαση της “ληστείας του αιώνα” βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ληστεία έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2011, σε χρηματαποστολή στις Βασιλείες Ηρακλείου, με λεία 1.000.000 ευρώ!

Η Αστυνομία έχεο προσαγάγει 10 άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση.

Οι προσαγωγές των δέκα ατόμων, που εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες, έγιναν – σύμφωνα με πληροφορίες – μετά από αξιοποίηση τού DNA και σειρά άλλων στοιχείων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ένοπλη ληστεία, η οποία είχε χαρακτηρισθεί ως “ληστεία του αιώνα”, είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής στην οδό Ούλαφ Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών τού Ηρακλείου.

Ο οδηγός τού αυτοκινήτου τής χρηματαποστολής και ο συνοδηγός είδαν ξαφνικά να τους κλείνουν το δρόμο δύο αυτοκίνητα-κλούβες. Από αυτά κατέβηκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της εταιρείας φύλαξης της χρηματαποστολής, να κατέβουν από το αυτοκίνητο.
Στη συνέχεια, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατομμύριο ευρώ, μπήκαν στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Οι προσαγωγές αφορούν σε άτομα από το Ηράκλειο και την περιοχή τού Μυλοπόταμου του Ρεθύμνου, ενώ -κατά πληροφορίες- στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται και κασέτες, με καταγεγραμμένες συνομιλίες, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές τής ληστείας.

Διαβάστε ακόμα:

Βρήκαν τον εγκέφαλο της ληστείας – μαμούθ στο Ηράκλειο!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε