Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: “Κράξιμο” στους ασυνείδητους οδηγούς

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

“Κόκκινη κάρτα” βγάζει ο Εθελοντικός Σύλλογος για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων, στους οδηγούς που δε φορούν ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος, αλλά και δε φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών τους, μη δένοντάς τα ή μη χρησιμοποιώντας το ειδικό παιδικό κάθισμα για το αυτοκίνητο.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, μέλη του συλλόγου, την έχουν “στήσει” στη διάβαση πεζών στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο Ηράκλειο και εφοδιασμένοι με κόκκινες και πράσινες κάρτες, επιδοκιμάζουν ή κατακεραυνώνουν τη στάση των οδηγών.

Όσοι περνούν φορώμντας ζώνη, κράνος και έχοντας τα παιδιά στο παιδικό κάθισμα ή σωστά δεμένα βλέπουν πράσινη κάρτα, ενώ σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, η ομάδα Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ. δείχνει “κόκκινη”.

Στη δράση συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Μαράκης, ενώ τα συμπεράσματα της δράσης είναι μάλλον … απογοητευτικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α., Γιάννη Λιονάκη το 85% όσων πέρασαν από το σημείο δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, το 74% δε φορούσε προστατευτικό κράνος, ενώ μόλις το 5% όσων είχαν παιδιά στο αυτοκίνητο τα είχαν δέσει σωστά, ενώ στην πλειοψηφία του αυτό το 5% είναι ξένοι.

Διαβάστε:
Εύβοια: Ανάσταση στο νοσοκομείο για 35χρονο μετά από τροχαίο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε