Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κυνηγητό στα δικαστήρια-Ο απατεώνας φυγαδεύτηκε με ταξί!

Πρωτοφανείς καταστάσεις στα δικαστήρια της πόλης – Τα θύματα ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους και ξέσπασαν με ένα τρόπο που προκαλεί αίσθηση…

“Θερμό” επεισόδιο σημειώθηκε χθες στα δικαστήρια όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση απάτης με “πρωταγωνιστές” δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, εγγυώμενοι απόδοση ως και 10%.

Σε κατάσταση αμόκ εξαπατηθέντες άρχισαν να κυνηγούν τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων – ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο – και να ζητούν πίσω τα χρήματα τους. Ήταν τόσο τεταμένη η κατάσταση που κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις με την συνδρομή των οποίων φυγαδεύτηκε ο κατηγορούμενος από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη. Οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν κακήν κακώς σε ταξί, το οποίο άρχισαν να καταδιώκουν κάποιοι από τους παθόντες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε βάρος των δύο Ηρακλειωτών έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 13 άτομα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τους εξαπάτησαν με …δόλωμα τις μεγάλες αποδόσεις. Συνολικά εκτιμάται ότι τα θύματα της υπόθεσης, επένδυσαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ η ομαδική ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2011. Η δικαστική έρευνα εκτάθηκε και εκτός ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Όπως προκύπτει με βάση την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, τα χρήματα “έφευγαν” από την Ελλάδα για Κύπρο και στην συνέχεια διοχετεύονταν, όπως αναφέρεται, σε ίδρυμα της Αμερικής.

Πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο υπόβαθρο κατά την οποία εταιρείες ιδρύονται εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να διευκολύνουν ως «αγωγοί» τη μεταβίβαση χρημάτων σε εταιρείες, τράπεζες και ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε