Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Νέα ερμηνεία για τον θάνατο της μικρής Μελίνας μετά από επέμβαση ρουτίνας!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Για “ψευδή καταγγελία” της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο η επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη, απαντώντας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Μιλώντας…

στην εφημερίδα Πατρίς, η κ. Μαυρομάτη επισημαίνει ότι “Το πόρισμα της καθηγήτριας κ. Ματσώτα δεν καταλήγει πουθενά, με την έννοια ότι δεν ενοχοποιούνται κάποια πρόσωπα για τον θάνατο του παιδιού ούτε μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό είναι ψέμα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε νέα ΕΔΕ, γιατί δεν έχουμε απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη και χάθηκε ένα παιδί. Οι γονείς περιμένουν να μάθουν την αλήθεια και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διερευνούμε την υπόθεση”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε η παιδοαναισθησιολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Ματσώτα ολοκληρώθηκε χωρίς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα για τον θάνατο της 4χρονης αλλά με αναφορές για παράβαση καθήκοντος σε μια καρδιολόγο, την αναισθησιολόγο και μια νοσηλεύτρια για την χορήγηση επιπλέον ποσότητας αδρεναλίνης στο παιδί (κάτι όμως που δεν συσχετίζεται με τον θάνατό του).

Σημειώνεται ότι εκτός από την διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τις συνθήκες θανάτου της Μελίνας, στη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς, cretalive.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε