Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο κλέφτης προσπάθησε να κάνει στάχτη το σπίτι!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή κοσμημάτων και για απόπειρα εμπρησμού σπιτιού στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο ένας εκ των δυο δραστών, ηλικίας 44 χρονών, μπήκε στο σπίτι ενός 37χρονου και έκλεψε χρηματοκιβώτια ασφαλείας, τα οποία περιείχαν κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να βάλει φωτιά στο σπίτι.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Καστελλίου, προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προχωρήσει στην κλοπή και την απόπειρα εμπρησμού, ενεργώντας κατ’ εντολή ενός 38χρονου, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, σε περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 10 μαχαίρια, 5 ξίφη και ένα ξιφίδιο. Η προανάκριση γίνεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε