Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ψάχνουν ράμματα από κλινική σε κλινική – Στον εισαγγελέα τα στοιχεία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στον Εισαγγελέα και σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές θα προσφύγει την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα χειρουργικά ράμματα, τα οποία γίνεται προσπάθεια κάθε φορά να βρεθούν στα χειρουργεία για να γίνουν τα απαραίτητα χειρουργεία.

Όπως παραδέχεται η διοίκηση και με σχετική της ανακοίνωση, δυστυχώς πολλές φορές υπάρχουν εταιρείες που καλύπτονται πίσω από νομικά τερτίπια και προσπαθούν να επιβάλλουν, μέσω νομικών εκφοβισμών η ακόμα και συκοφαντικής δυσφήμησης υλικά, τα οποία έχουν αποδειχθεί προβληματικά κατά τη χρήση τους με κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.  Ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα καταθέσουν στον εισαγγελέα, όπως αποφάσισε χθες σε συνεδρίαση του σχετικά το Δ.Σ..

“Το θέμα δεν θα μείνει έτσι. Θα ενημερώσουμε τον εισαγγελέα” αναφέρει σήμερα με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του Βενιζέλειου –ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Τασσόπουλος ο οποίος μάλιστα επεσήμανε ότι υπήρξε και εταιρεία που άλλα ράμματα έδειξε ως δείγμα και στη συνέχεια με άλλα προμήθευσε το νοσοκομείο και η οποία θα κηρυχθεί έκπτωτη.
Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε χθες το Ράδιο Κρήτη οι γιατροί του Βενιζελείου αναγκάζονται να ψάχνουν ράμματα από κλινική σε κλινική ή ακόμα και να δανείζονται από το ΠΑΓΝΗ (εφόσον βέβαια και εκεί υπάρχουν) προκειμένου να κάνουν τις χειρουργικές επεμβάσεις.

“Στόχος της Διοίκησης των Νοσοκομείων ΠαΓΝΗ-ΓΝ Βενιζέλειο είναι ο εξορθολογισμός των προμηθειών με τήρηση όλων των διαδικασιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά παράλληλα προσπαθεί και να εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς για τους ασθενείς, χωρίς ελλείψεις” απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου» με ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ, στις 23 Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η λίστα των χειρουργείων όπου θα μπορούν οι ασθενείς να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για το πότε θα μπορούν να χειρουργηθούν. Ήδη έχουν οριστεί οι επιτροπές που θα έχουν την ευθύνη των χειρουργείων.

Πηγή: ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε