Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο: "Παγώνει" τη διαθεσιμότητα 26 υπαλλήλων το Πρωτοδικείο

Ηράκλειο: `Παγώνει` τη διαθεσιμότητα 26 υπαλλήλων το Πρωτοδικείο
ΦΩΤΟ από το PrismaNews
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 15:27
Πρώτη δημοσίευση: 28.12.2012 | 15:26

Την πρώτη τους σημαντική νίκη είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου Ηρακλείου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Έτσι με προσωρινή διαταγή, το Δικαστήριο απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9 εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ και οι 17 του δήμου Ηρακλείου που κινδυνεύουν.

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα ως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου, με αυτή την προσωρινή ανακοπή.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα παρουσίας των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει και αγωγή με την οποία και ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους και θα συζητηθεί το Φεβρουάριο του 2014.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Ευτύχης Σαρτζετάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η πρώτη μάχη κερδήθηκε και είναι σίγουρο ότι θα κερδηθούν και οι επόμενες.
Η παρουσία του δημάρχου ήταν καθοριστική αφού έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του. Αισιοδοξούμε ότι και στις 8 του Φλεβάρη θα είμαστε νικητές γιατί αυτά που συμβαίνουν είναι άδικα για τους εργαζόμενους.

Μετά το τέλος της διαδικασίες ο δήμαρχος Ηρακλείου, εμφανώς ικανοποιημένος από την απόφαση που δικαιώνει προσωρινά τους εργαζόμενους υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι, το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι απαράδεκτο αφού ταυτόχρονα καταργείται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο και η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν σε κάποιους Δήμους υπάρχει πραγματικά έλλειψη ή πλεονάζον προσωπικό τότε και έπειτα από συνεννόηση με τη κυβέρνηση θα πρέπει να βρεθεί λύση ,όχι όμως με τον τρόπο που σήμερα γίνεται.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το θάνατο του μωρού τους ζητούν οι τραγικοί γονείς   Διαδώστε αυτό το άρθρο