Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Παραδόθηκαν στους μαθητές 2 ολοκαίνουργια σχολεία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο στο ”Καπετανάκειο” και το 20ο Δημοτικό σχολείο…

που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους μαθητές. Στα εγκαίνια του 1ου Γυμνασίου παρευρέθησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο αντινομάρχης Ηρακλείου, Μανόλης Πατεμτζής, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Απόστολος Κλινάκης, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της μετά τα εγκαίνια του 1ου Γυμνασίου επεσήμανε: «Μέρα χαράς σήμερα, αφού παραδίδουμε ανακατασκευασμένο το ιστορικό ”Καπετανάκειο”, ένα από τα πρώτα σχολεία της Κρήτης, το οποίο συντηρήσαμε, ανακαινίσαμε και το παραδίδουμε στους μαθητές, συνεχίζοντας παράλληλα τις εργασίες για την ανακαίνιση και του κτηρίου του Λυκείου.

Μετά τα εγκαίνια του 20ού Δημοτικού σχολείου η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Παραδίδουμε σήμερα το ολοκαίνουργιο 20ό Δημοτικό Σχολείο, ένα σχολείο το οποίο παραλάβαμε στις εκσκαφές, χωρίς χρηματοδότηση. Καταφέραμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς να βρούμε χρηματοδότηση, το κόστος ήταν 3.500.000 ευρώ, και σήμερα παραδίδουμε το υπερσύγχρονο αυτό σχολείο στους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε