Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πέθανε ο ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός – Η πορεία της ζωής του [pic]

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός σε ηλικία 91ος ετών μετά από σκληρή μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο. Ο ζωγράφος ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο…

στην “πηγή έμπνευσης”, όπως τη χαρακτήριζε ο ίδιος. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στις 15.00 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Τύλισο, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τη μία μετά το μεσημέρι. Ο κρητικός καλλιτέχνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία καθώς 10 ετών βραβεύτηκε από τον Υπουργείο Παιδείας για το πορτραίτο του Κολοκοτρώνη, που ζωγράφισε στην τάξη. Αυτό ήταν και η αφορμή, από την εφηβεία ακόμη, να αρχίσει να παίρνει μαθήματα αγιογραφίας, αγγειογραφίας και ζωγραφικής.

Κινητήριος δύναμη και πρώτη του θαυμάστρια ήταν η μητέρα του, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Ηράκλειο. Όπως είχε πει ο ίδιος: «μου έδινε δύναμη, κουράγιο και με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με τη ζωγραφική σε αντίθεση με τον πατέρα μου που ήταν αρνητικός, επέμενε ότι θα με χλευάζουν αν κάνω αυτό το επάγγελμα και με παρότρυνε να γίνω γραμματέας ή κάτι άλλο τέλος πάντων».

Ο Μπότης θαλασσινός είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής του, το δε ταλέντο του είχε εκτιμηθεί από το σύνολο των τεχνοκριτικών σε όλον τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος καλλιτέχνης μετέφερε το εργαστήριό του από την Αθήνα στο Ηράκλειο, όπου δημιούργησε ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό χώρο εκπαίδευσης, δημιουργίας αλλά και προβολής του έργου του.

Πηγή: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε