Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Προβληματισμός για τη φωτιά στο ιστιοφόρο [vid]

Εικόνα από το CretaLive
Εικόνα από το CretaLive

Πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια φέρνει στην επιφάνεια το περιστατικό της φωτιάς στο ιστιοφόρο, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Θυμίζουμε ότι το πρωί, εκδηλώθηκε φωτιά σε ιστιοφόρο, στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλο ιστιοφόρο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του, αναγνώστης του Cretalive, η μαρίνα είναι αφύλακτη τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, παρά το ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού, χωρίς καμία ανταποδοτικότητα. Όπως επισημαίνει ο αναγνώστης, δεν υπάρχει καν κάμερα ασφαλείας, ούτε περίπολος από την ιδιωτική ασφάλεια που έχει αναλάβει την είσπραξη του αντιτίμου για τη στάθμευση.

Την ίδια στιγμή, άλλο ένα ζήτημα που έρχεται στην επιφάνεια είναι οι πυροσβεστικοί κρουνοί που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε προβλήτα, προς χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Και τέλος, ο αναγνώστης του Cretalive θέτει ερώτημα σε σχέση με την καθυστέρηση κατά μία ώρα, άφιξης του πυροσβεστικού σκάφους. Το Cretalive επικοινώνησε με το λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη, ο οποίος εξήγησε ότι το σκάφος δεν μπορούσε να προσεγγίσει το φλεγόμενο ιστιοφόρο επειδή τα νερά είναι αβαθή. Χαρακτηριστικά, ο λιμενάρχης αναφέρει ότι οι διαστάσεις του σκάφος είναι τέτοιες (3,5 μέτρα κάτω από το νερό) που δεν κατάφερνε να προσεγγίσει το σημείο, όπου το βάθος είναι μόλις 2,30 μ.

Τελικά, για την πρωινή φωτιά, το σκάφος απομακρύνθηκε στην άκρη του μόλου για να καεί ολοσχερώς και να βυθιστεί ενώ το δεύτερο σκάφος έπαθε σοβαρές ζημιές ωστόσο δεν κάηκε ολοσχερώς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ιστιοφόρο είναι ιδιοκτησίας ενός Γερμανού ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι το σκάφος πήρε φωτιά στην προσπάθεια του να το βάλει μπροστά. Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…

Πηγή: CretaLive

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε