Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του Γιάννη Μεστροπιάν!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Πλήθος κόσμου που στο πρόσωπο του Γιάννη Μεστροπιάν είχε βρει ένα φίλο, ένα έμπιστο άνθρωπο, ένα συνεργάτη, βρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά…

όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Μεταξύ των παρευρισκόμενων, και η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε βρει στο Γιάννη Μεστροπιάν ένα πιστό συνεργάτη.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο στενός του φίλος, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, του οποίου, μάλιστα, σύμβουλος ήταν ο εκλιπών.  “Γιατί, ρε Γιάννη, γιατί;” – είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενος στο φίλο και συνεργάτη του… “Γιατί να είμαστε σήμερα εδώ; Αρκεί να ξέραμε και να γυρίζαμε το χρόνο πίσω” – πρόσθεσε, ευχόμενος να γνώριζε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει ο 40χρονος αυτόχειρας.

Ο Λ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το Γιάννη Μεστροπιάν ανιδιοτελή, περήφανο, έμπιστο, εργατικό, φίλο πραγματικό, έξυπνο, καθαρό, σοβαρό, πιστό. “Πάνω από τη θλίψη και τον πόνο, ένα πελώριο “γιατί” εξακολουθεί να πλανιέται εδώ μέσα” – είπε, συγκινημένος, ο βουλευτής Ηρακλείου, εξηγώντας ότι κανένας δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό φινάλε που ο ίδιος ο Γ.Μεστροπιάν επιφύλασσε στον εαυτό του.

Το σοκ που προκάλεσε η είδηση της αυτοχειρίας σε όλους τους φίλους του Γ. Μεστροπιάν ανά την Ελλάδα αποτυπώνεται γλαφυρά στην αντίδραση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε τηλεφώνημά του προς το Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε διευκρινίσεις, λέγοντας “πρέπει να έγινε παρανόηση!”

Η είδηση της αυτοκτονίας του Γιάννη Μεστροπιάν έπεσε σαν κεραυνός και στην κοινωνία του Ηρακλείου. Το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ηρακλείου, βρέθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, απαγχονισμένος, στο υπόγειο του γραφείου του.

Δείτε το βίντεο από το cretalive.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε