Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σήμα κινδύνου από αεροπλάνο – Συναγερμός στο αεροδρόμιο!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 12.30 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου εξαιτίας σήματος κινδύνου που εξέπεμψε αεροσκάφος τύπου Boeing 737, λόγω ένδειξης προβλήματος στον τροχό του…

Το αεροσκάφος των Ukrain National Airlines με 150 επιβάτες, που επρόκειτο να προσγειωθεί ούτως ή άλλως στο Ηράκλειο, ζήτησε να προσγειωθεί εσπευσμένα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”. Σύμφωνα με το cretalive.gr, αρχικά εξετάστηκε το σενάριο να μεταβεί στο νεότερο και σύγχρονο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” προκειμένου να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση, ενδεχόμενο, ωστόσο, που κατέστη ανέφικτο λόγω περιορισμένου αποθέματος καυσίμων.

Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με δυνάμεις του αερολιμένα, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να έχουν σπεύσει για παν ενδεχόμενο. 

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για μία λανθασμένη ένδειξη στα όργανα του αεροσκάφους, η οποία, ωστόσο, έπρεπε να ελεγχθεί. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και κατόπιν προσγειώθηκε κανονικά.

Η έκτακτη αυτή κατάσταση, πάντως, (η οποία σημειωτέον είναι πολύ συχνή στο αεροδρόμιο), αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως άσκηση ετοιμότητας για τους φορείς του αεροδρομίου, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε