Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στην απεργία πείνας και ηλικιωμένος, καρδιοπαθής ταξιτζής!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Συνεχίζεται η απεργία πείνας από τους τρεις ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί – Χωρίς ταξί ως αύριο η ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου…

Έξω από την Περιφέρεια Κρήτης παραμένουν οι τρεις ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί που από χθες το βράδυ ξεκίνησαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο Νόμου Βορίδη που τους αφαιρεί, όπως υποστηρίζουν, το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί της πόλεως του Ηρακλείου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τρεις ιδιοκτήτες ταξί, μεταξύ των οποίων και ένας 70χρονος που έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις μπάι-πας.

Η απεργία πείνας ήταν μία αυθόρμητη κίνηση των τριών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαρχιακών Ταξί Ηρακλείου Κρήτης «Ο Μίνωας» Βαγγέλη Παπαστεφανάκη, ενώ λόγω και του επιβαρυμένου ιστορικού υγείας του 70χρονου, έγινε προσπάθεια αποτροπής της κινητοποίησης αυτής.

Καθώς όμως οι τρεις ταξιτζήδες ήταν ανένδοτοι, σε ανακοίνωσή τους, τα επαρχιακά σωματεία του Νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους απεργούς και κάνουν γνωστό ότι προχωρούν σε κινητοποίηση αφήνοντας χωρίς ταξί την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου ως αύριο, ενώ εκφράζονται σκέψεις, σε απεργία πείνας να προστεθούν κι άλλοι ταξιτζήδες τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, προ ημερών, αντιπροσωπεία τους έκανε λόγο για νομοσχέδιο – «ταφόπλακα», ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους ενώ ζητούσαν  να μείνει ελεύθερη όλη η περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, δηλαδή χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Με βάση το προωθούμενο σχέδιο Νόμου, όπως είχαν υποστηρίξει τότε, προβλέπεται διεύρυνση της έδρας του Δήμου Ηρακλείου από το Φόδελε μέχρι τα Μάλια, θέτοντας δηλαδή γεωγραφικά εμπόδια στην ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε