Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρίας “Μαρινόπουλος” το Εργατικό Κέντρο της πόλης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο πλευρό των εργαζομένων της εταιρίας “Μαρινόπουλος” βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρακολουθώντας όπως αναφέρει με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις.

«Καταγγέλλουμε την διοίκηση της επιχείρησης, που αδιαφορώντας για την τύχη των 12.500 εργαζομένων και των οικογενειών τους, οδηγεί στο κλείσιμο της επιχείρησης, μετά από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι» αναφέρει το ΕΚΗ.

Παράλληλα, καλεί «την κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία» προσθέτοντας ότι σε καμία περίπτωση ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» ευθυνών για την εν λόγο επιχειρήσει και εφιάλτης για τους εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τέλος αναφέρει ότι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το τοπικό παράρτημα του Σωματείου εργαζομένων Ν. Ηρακλείου, θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία Μαρινόπουλος, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε