Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στο σκαμνί 4 άτομα για το… κατεψυγμένο καλάσνικοφ!

Ηράκλειο: Στο σκαμνί 4 άτομα για το… κατεψυγμένο καλάσνικοφ!

Για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε πέντε άνδρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματική κατηγορία.

Στις 09.00 το πρωί ξεκινούν οι απολογίες των ατόμων στους οποίουν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το καλάσνικοφ που βρέθηκε σε φορτηγό – ψυγείο μέσα στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Ειδικότερα στη δικαιοσύνη παραπέμπονται ο 30χρονος οδηγός του φορτηγού-ψυγείου, ένας εκ των ιδιοκτητών της μεταφορικής εταιρείας στην οποία ανήκει το φορτηγό-ψυγείο, ο 45χρονος παραλήπτης του δέματος, ο οποίος συνελήφθη στου Ρέντη, ένας 41χρονος από την Μεσαρά, ο οποίος φέρεται ως ο πραγματικός αποστολέας του δέματος και ένας ακόμα Ηρακλειώτης, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί και είναι εκείνος που παρέδωσε το δέμα στην μεταφορική για λογαριασμό του 41χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, ο τελευταίος αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας. Την υπεράσπιση των δύο πρώτων έχει αναλάβει ο δικηγόρος Μιχάλης Σφακιανάκης. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση και ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του δέματος. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε δόθηκαν στη διάθεση της αστυνομίας τα στοιχεία σε σχέση με την αποστολή και παραλαβή του.

Όσον αφορά στην εμπλοκή των υπολοίπων, ο Ηρακλειώτης που διαφεύγει της σύλληψης και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα υποστηρίζει ότι αυτός έκανε απλώς μία εξυπηρέτηση χωρίς να γνωρίζει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του δέματος.

Ο 41χρονος αποστολέας και ο 45χρονος παραλήπτης, σύμφωνα με το δικηγόρο τους, Γιώργο Κοκοσάλη, γνωρίζονταν από το παρελθόν καθώς ήταν εργάτες σε κατασκευαστική εταιρεία. Ο 45χρονος που συνελήφθη όταν πήγε στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας για να παραλάβει το καλάσνικοφ φέρεται να συμφώνησε να προμηθευτεί το υποπολυβόλο έναντι του χρηματικού ποσού των 1.600 ευρώ.

Ο 41χρονος πάντως αναμένεται να επικαλεστεί ότι το υποπολυβόλο είχε συλλεκτική αξία και ως τέτοιο θα δινόταν στον Αθηναίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε