Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Στον αέρα 2.000 αθλητές – Λουκέτο στο κολυμβητήριο!

Ηράκλειο: Στον αέρα 2.000 αθλητές – Λουκέτο στο κολυμβητήριο!

Το πρώτο θύμα της ασυνέπειας του κράτους είναι το Κολυμβητήριο που στις 21 Οκτωβρίου βάζει λουκέτο, αν ως τότε δεν έχει μεσολαβήσει κάποια θετική εξέλιξη.

Χωρίς “υδάτινη” στέγη μένουν περίπου 2.000 αθλούμενοι, παιδιά και ενήλικες, που προπονούνται καθημερινά στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στο Λίντο. Αιτία η “μαύρη” τρύπα που προκάλεσε η κρατική ασυνέπεια στην καθορισμένη χρηματοδότηση προς το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, όπως είπε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Κ.Διαλυνάς.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η ετήσια χρηματοδότηση ύψους 850.000 ευρώ για το Στάδιο Ελευθερίας, το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο στο Λίντο εκπληρώθηκε με έλλειμμα… περίπου 238.000 ευρώ, υπόλοιπο το οποίο “αναμένεται” από τις αρχές του καλοκαιριού.

Η μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου, που είναι και η μοναδική Ολυμπιακών διαστάσεων στην ανατολική Κρήτη βάζει λουκέτο, καθώς λόγω έλλειψης πετρελαίου καθίσταται αδύνατη η θέρμανσή της, ενώ σιγά σιγά σειρά θα πάρουν και οι άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Επόμενος … σταθμός της μιζέριας και της οικονομικής εξαθλίωσης που “χτυπάει” ακόμη και τον αθλητισμό είναι … η ΔΕΗ, που θα διακόψει την ηλεκτροδότηση σε όλες τις εγκαταστάσεις, αν δεν αποπληρωθεί το οφειλόμενο ποσό. Ο λογαριασμός των 55.000 ευρώ εκκρεμεί καθώς έχουν πληρωθεί μόνο 12.000 ευρώ που είχε στα ταμεία το ΕΑΚΗ, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται … η συσκότιση…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε