Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Θεία λειτουργία 400 χρόνια μετά…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επαναλειτουργεί, σχεδόν 400 χρόνια από την τελευταία φορά που φιλοξένησε λειτουργία, ο Άγιος Πέτρος των Δομινικανών…

το μνημείο που δεσπόζει στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στο ύψος της Καστέλας, από το 13ο αιώνα. Ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και στερέωσης του μνημείου και με αφορμή τον εορτασμό των αγίων Πέτρου και Παύλου, απόψε, αύριο και μεθαύριο, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μέσα στον ναό. 

Ο αποψινός Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, και η αυριανή Θεία Λειτουργία, αποτελούν δείγματα για τις μελλοντικές χρήσεις του ιερού ναού.

Για να φτάσει o ναός στη σημερινή του μορφή χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια παρεμβάσεων, αλλά και καθυστερήσεων, και να αντιμετωπιστούν πολλές κατασκευαστικές δυσκολίες. Ο ναός πέρασε από οκτώ κατασκευαστικές φάσεις, οι τέσσερις πρώτες την περίοδο της Ενετοκρατίας, η πέμπτη φάση το 1671 επί Τουρκοκρατίας, η έκτη τον 19ο αι έως το 1972, η έβδομη έως το 1974 και η όγδοη από το 1991 έως το 1995.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι δημότες Ηρακλείου και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους χώρους του ναού και το έργο της αποκατάστασής του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε