Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Θερμή υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς

Ηράκλειο: Θερμή υποδοχή στο πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς

Tο πλοίο Fantasia της εταιρείας Mediterranean Shipping Company έφτασε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με 3.900 επιβάτες και 1.600 μέλη πληρώματος.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα του κρυαζιερόπλοιου ξαφνιαστήκαν με την υποδοχή. Mόλις αυτό έδεσε στο Ηράκλειο η φιλαρμονική του Δήμου αλλα και Κρητικά συγκροτήματα τους υποδεχθήκαν με πρωτοχρονιατες μελωδίες και Κρητικούς χορούς poy synode;ythkan με κρητικό κέρασμα όπως γραβιέρα, μυζήθρα, διάφορα φρέσκα λαχανικά, ελιές, πιτάκια, παξιμάδια, κρασί, κ.λ.π.

Ακολούθησε παρουσίαση και προβολή του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής τσικουδιάς, με τη χρήση μικρού “τουριστικού” καζανιού, και τη διανομή σχετικού προωθητικού φυλλαδίου και φυσικά προσφορά άφθονης τσικουδιάς στους επιβάτες του πλοίου. Επίσης, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως λάδι και κρασί.

Από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στους εκπροσώπους της εταιρείας και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχουν προσφέρει μέρος των προϊόντων που δοθήκαν στους επισκέπτες. Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιέρας και την προβολή του νησιού, από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε