Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ηράκλειο: Tιμή στη μνήμη του ήρωα Αρχιπυροσβέστη

φωτό από flashnews.gr
φωτό από flashnews.gr

Τη μνήμη του αρχιπυροσβέστη Κωνσταντίνου Γιαννοπουλάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος τίμησε σήμερα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου με την ονοματοδασία δρόμου στο χωριό Γεράκι του Δήμου, εξ αφορμής της συμπλήρωσης 40 ημερών από το θάνατο του.

Την απόφαση ονοματοδοσίας είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας έπειτα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου, ως φόρο τιμής στη μνήμη του αρχιπυροσβέστη.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννοπουλάκης είχε τραυματιστεί στις 25 Μαρτίου όταν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε αναποδογύρισε στις Αρχάνες, ύστερα από υποχώρηση του οδοστρώματος λόγω της υγρασίας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν, η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η νοσηλεία του στο 251 Νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα, όπου όμως στις 20 Αυγούστου παρα τις προσπάθειες των γιατρών άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, οι βουλευτές Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανώλης Στρατάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γεώργιος Τριγώνης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Αραβιάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Νωρίτερα τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γεράκι, τόπο καταγωγής του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε