Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: To ”ένα να δεις” για 10 θέσεις εργασίας δύο μηνών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η συμμετοχή στην διαδικασία για την πρόσληψη υπαλλήλων με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Ηρακλείου καταδεικνύει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας…

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε στο διαγωνισμό που έκανε η Λότζια για την πρόσληψη 10 εργαζομένων με σύμβαση
δύο μηνών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, συνολικά 310 άτομα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής, για να καταφέρουν να εργαστούν έστω και για δύο μήνες, γεγονός που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο σε τι βαθμό έχει εκτοξευθεί η ανεργία και πόσο έντονη είναι η ανάγκη των νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά.

Όπως είναι γνωστό, η επιλογή των ατόμων με τα οποία ο δήμος θα υπογράψει συμβάσεις έγινε με κλήρωση ενώ εντονότατες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα κριτήρια επιλογής τα οποία έθετε η προκήρυξη, που ήταν η εντοπιότητα και το απολυτήριο Λυκείου. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν είχαν τεθεί κοινωνικά ή εισοδηματικά κριτήρια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες  πολίτες.

Χαρακτηριστικά κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός το παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας ή ένας
άνεργος να έχει τις ίδιες προϋποθέσεις να διεκδικήσει μια σύμβαση στο Δήμο Ηρακλείου, με ένα παιδί μιας εύπορης οικογένειας, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. 

Από πλευρά της Λότζια τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (περισσότερα από 10) και σε κάθε περίπτωση αφορά σε μια  απασχόληση πολύ μικρού χρονικού διαστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρήτη: Αντί για βουτιές… στο μεροκάματο οι νέοι!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε