Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Βράζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα – Απειλούν με αποχή διαρκείας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λόγω περιορισμένου προσωπικού εργάζονται υπερωριακά, ωστόσο οι πληρωμές τους καθυστερούν χαρακτηριστικά – Απείχαν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο…

Με 150 άτομα λιγότερα (λόγω συντάξεων και συμβάσεων που δεν ανανεώθηκαν) πορεύεται η υπηρεσία καθαριότητας, που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσει την καθαριότητα του Ηρακλείου σε επίπεδο ευπρέπειας.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων καθαριότητας και εργατοτεχνιτών δήμου Ηρακλείου, Μιχάλης Καρασάββας, πλέον η υπηρεσία καθαριότητας στελεχώνεται μόνο από μόνιμους υπαλλήλους: 73 εργάτες συνοδούς απορριματοφόρων, 40 οδηγούς απορριματοφόρων και 15 (!) οδοκαθαριστές, που καλούνται να καλύψουν τις επιτακτικές ανάγκες ολόκληρου του νέου διευρυμένου δήμου Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, ο Καλλικράτης, μπορεί να “έφερε” πολλούς εργαζόμενους από τους συνενούμενους δήμους στο δήμο Ηρακλείου, η υπηρεσία καθαριότητας, όμως, ενισχύθηκε μόλις με 20 άτομα, από τους δήμους Τεμένους, Ν. Αλικαρνασσού, Παλιανής και Γοργολαΐνη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, που πρέπει να κάνουν “τάμα” για να πάρουν ρεπό, απείχαν από τα καθήκοντά τους, διαμαρτυρόμενοι για την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση αλλά και τη συσσώρευση 2.300 ρεπό, τα οποία είναι άγνωστο αν και πότε θα μπορέσουν να τα πάρουν.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επέστρεψαν σήμερα στα καθήκοντά τους και η καθαριότητα της πόλης αναμένεται να επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα, αύριο. Ωστόσο όπως τονίζει ο κ. Καρασάββας, αν οι υπερωρίες του Απριλίου δεν πληρωθούν άμεσα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα προχωρήσουν και πάλι σε αποχή.
 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Κλάδος, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την δραματική μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας, εξηγώντας, όμως, ότι οι διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων δεν μπορούν να παρακαμφθούν.

Όσο για τις υπερωρίες γνωστοποίησε ότι για το μήνα Απρίλιο, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους εντός τις εβδομάδας, ενώ στις 9 Ιουνίου θα ελεγχθούν οι υπερωρίες του Μαΐου, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε