Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Υποψήφιος Βουλευτής ο “υπαρχηγός” της μαφίας! – 67 άτομα “μπλεγμένα” – Στον εισαγγελέα τα μέλη των δύο κυκλωμάτων

ΦΩΤΟ από το PrismaNews
ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Για συμμορία της μαφίας στην Κρήτη έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκης, αναφερόμενος στα 67 άτομα που εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία με έδρα το Ηράκλειο και η άλλη το Λασίθι, τα μέλη των οποίων κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κύριος Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και αποκάλυψε το διπλό κύκλωμα με κοινές συνισταμένες στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων στο νησί.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σπείρες ως αδίστακτες με εγκληματικές δομές αποφασισμένες ακόμη και να σκοτώσουν.

Αστυνομικοί,δικηγόροι αλλά και… υποψήφιος βουλευτής στους κόλπους της “μαφίας”

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός ενώ εξετάζεται και η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,
όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, που διερευνάται περαιτέρω από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν “μοιρασμένη” σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα.
Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε μπει και σε ψηφοδέλτιο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου αλλά δεν μπήκε στη Βουλή.

16 οι συλλήψεις

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα από τα οποία, 52 Έλληνες και 15 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δύο, συγκεκριμένα ο αξιωματικός και ο αρχιφύλακας, κατηγορούνται ως απλοί συνεργοί στις οργανώσεις και η παράνομη δράση και διασύνδεσή τους με αυτές προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Στην κατοχή του αξιωματικού βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, στην κατοχή του αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.

Η δράση της μαφίας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο οργανώσεις εμπλέκονται σε πλήθος υποθέσεων ζωοκλοπών, καλλιέργειας φυτειών χασίς και διακίνησης και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που έγιναν στους τρεις νομούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία αυτοκίνητα, 688 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 525 βεγγαλικά- πυροτεχνήματα, χρηματικό ποσό 19.200 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, δύο ζυγαριές ακριβείας, θήκες όπλου, ένα μαχαίρι και ένα τσιγαριλίκι.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων αφορούν τις, κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Νεάπολης Λασιθίου.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη:Στα άδυτα της μαφίας – Μπλεγμένες γνωστές οικογένειες και αστυνομικοί!

Συνεχίζονται οι προσαγωγές για τη μαφία στην Κρήτη – “Μπλεγμένοι” και τρεις Αστυνομικοί! – Αύριο επίσημες ανακοινώσεις

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε