Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιθάκη: Ακόμα χωρίς παιδίατρο!

Τέτοιες εξετάσεις δεν γίνονται στο κέντρο Υγείας της Ιθάκης - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ώρα που η νέα γρίπη θερίζει, το κέντρο υγείας του νησιού…

εξακολουθεί να μην έχει παιδίατρο! Το τελευταίο τρίμηνο τα παιδιά αρρωσταίνουν, οι γονείς τα πηγαίνουν στο κέντρο υγείας, αλλά εκεί δεν υπάρχει ο αρμόδιος γιατρός για να εξετάσει και να τους πει αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης.
Οι κάτοικοι δεν έχουν σταματήσει να διαμαρτύρονται. Με επιστολή που στέλνουν στα ΜΜΕ ζητούν… “το αυτονόητο. Το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, ζητάμε παιδίατρο για τα παιδιά μας, ζητάμε την άμεση προκήρυξη της θέσης και τον διορισμό γιατρού και, μέχρι να καλυφθεί η οργανική θέση με μόνιμο, ζητάμε την άμεση απόσπαση από άλλη νοσοκομειακή μονάδα παιδίατρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες για εμβολιασμό, για αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η νέα γρίπη αλλά και αντιμετώπιση των εποχιακών ασθενειών και τυχόν τραυματισμών που, δυστυχώς, δεν λείπουν από την ημερήσια διάταξη των παιδιών”.
Οι κάτοικοι του νησιού είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων “Επειδή κουραστήκαμε να ακούμε υποσχέσεις και επειδή θέλουμε σαν γονείς να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς να ντρεπόμαστε, αποφασίσαμε στη Λαϊκή Συνέλευση της 25/11 να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων-μέσων συγκοινωνίας κ.λπ.), ζητώντας σαν φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες που είμαστε, το κράτος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας, όπως αυτό ζητάει το ίδιο να κάνουμε και εμείς, και να μην μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

 

Στις αρχές Νοεμβρίου είχε μιλήσει για το πρόβλημα στο ΝewsIt.gr ο πρώην δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Αρσένης. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε