Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ξάνθη: 16 χιλιάδες αιτήσεις για δωρεάν φαγητό λόγω οικονομικής κρίσης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κι όμως! Τόσες είναι οι αιτήσει απόρων που κατατέθηκαν στην Ξάνθη, για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής τροφίμων που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο αριθμός των απόρων, που παρουσιάζεται αυξημένος κατά 100% σε σχέση με πέρσι, έρχεται να προστεθεί στα αρνητικά ρεκόρ της Ξάνθης, τα οποία δείχνουν την άσχημη οικονομική θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, στο σύνολό τους και οι 16.000 αιτούντες πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει όλους αυτούς που κρούουν επιτακτικά τον κώδωνα του κινδύνου τα τελευταία δύο χρόνια για την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση της κατοίκων τόσο της Ξάνθης όσο και την ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, που στην περίπτωση της Ξάνθης είναι οι σύλλογοι πολυτέκνων και τριτέκνων, η ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης, η Μητρόπολη, ο σύλλογος Ποντίων, το Γηροκομείο, ο σύλλογος νεφροπαθών, το Ψυχολογικό Κέντρο και οι τέσσερεις δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης.

Στους άπορους θα μοιραστούν γραβιέρα, τυρί, ζυμαρικά, ρύζι και ελαιόλαδο τα οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες, μετά και την έγκριση των σχετικών διαγωνισμών, να φτάσουν στις αποθήκες των κοινωνικών φορέων της Ξάνθης οι οποίοι θα αναλάβουν και τη διανομή τους στους δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμα:

Πανεργατικό Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Βόλο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε