Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξάνθη: ΕΔΕ για τον θάνατο του 4χρονου παιδιού!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μια αθώα ψυχή χάθηκε λόγω των γνωστών ελλείψεων στα νοσοκομεία. Σε δυο νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να το βοηθήσουν και η μεταφορά του στο τρίτο δεν έγινε ποτέ.

 
Το αγοράκι καταπλακώθηκε από μια σιδερένια πόρτα στο σπίτι του στην Ξάνθη. Οι γονείς του το μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν μπορούσαν να το βοηθήσουν και έτσι πήραν απόφαση να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Καβάλας.
Στην Καβάλα όμως ο γιατρός έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στη Θεσσαλονίκη…
Απελπισμένοι οι γονείς έβλεπαν το μωρό τους να μένει αβοήθητο. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μεταφερθεί και πάλι το παιδί τους σε άλλο νοσοκομείο.
Μάταια η μεταφορά καθυστερούσε και κανείς δεν τους έδινε μια εξήγηση. Η… σωτηρία για το παιδί άργησε δυο ώρες. Ήδη είχαν περάσει τέσσερις ώρες από τη στιγμή που το παιδί καταπλακώθηκε απ’ την πόρτα.
Ο 4χρονος δεν άντεξε άλλο. Έσβησε. Οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.
Κανείς δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής μια απάντηση στο γιατί άργησε η μεταφορά του παιδιού στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν μπόρεσε να το βοηθήσει κάποιος στην Καβάλα και ακόμη πιο πριν στην Ξάνθη…

Ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διέταξε το μεσημέρι κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση, για να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο 4χρονου αγοριού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε