Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ξάνθη: Καινοτομούν και εντυπωσιάζουν – Οι φοιτητές που κατασκευάζουν μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο!

ΦΩΤΟ από xanthinea.gr
ΦΩΤΟ από xanthinea.gr

Ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο, τύπου Formula, κατασκευάζει μια ομάδα δραστήριων φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία…

που ξεκίνησε το 2015 ενώ πλέον παίρνει σάρκα και οστά με την κατασκευή του μονοθέσιου και τη συμμετοχή της φοιτητικής ομάδας στον διεθνή διαγωνισμό Formula SAE, στην Ιταλία. Η ομάδα Democritus Racing Team DRT ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στην πλειοψηφία της από φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ενώ πλέον αποτελείται από φοιτητές διαφόρων τμημάτων του ΔΠΘ με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αντώνιο Γαστεράτο.

Οι φοιτητές συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί μέσα στα Πανεπιστήμια, στην Ξάνθη, και οργανώνουν τις δράσεις τους ενώ πλέον βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης του σχεδιαστικού τμήματος του οχήματος, το οποίο θα περάσει στη φάση της παραγωγής. Η ομάδα χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα, αυτό της Παραγωγής και αυτό του Marketing.

Όπως εξηγεί η Έλενα Τσέκου, από το τμήμα Marketing, μένει να παραχωρηθεί ένας ακόμη χώρος μέσα στα Πανεπιστήμια στον οποίο θα προχωρήσει η κατασκευή του οχήματος. Οι φοιτητές έχουν καταφέρει μέσω χορηγιών να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του οχήματος ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλο το project στηρίζεται σε δωρεές που συγκεντρώνουν οι ίδιοι μέσω προωθητικών ενεργειών με στόχο να κάνουν γνωστή τη δράση τους.

Είναι η πρώτη φορά που το ΔΠΘ θα δώσει το παρών στον παγκόσμιο διαγωνισμό φοιτητών που διοργανώνεται από την SAE, όπου θα παρουσιαστούν αντίστοιχα μονοθέσια οχήματα και θα διακριθούν βάσει χαρακτηριστικών. “Είναι το μεράκι που έχουν αρκετά από τα μέλη μας πάνω σε αυτό τον τομέα αλλά είναι και το γεγονός πως πρόκειται για κάτι πρακτικό” εξηγεί η Έλενα Τσέκου σχετικά με τα κίνητρα που πυροδοτούν τη συμμετοχή των φοιτητών στην εν λόγω ομάδα, συμπληρώνοντας πως“εδώ πραγματικά βλέπουμε τη δύσκολη δουλειά του να το σχεδιάσεις αρχικά και να το κατασκευάσεις στη συνέχεια”.

Πηγή: xanthinea.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε