Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξάνθη: Μεγάλες καταστροφές από τον ανεμοστρόβιλο στο Δέκαρχο (VIDEO)

Φωτό από thrakitoday
Φωτό από thrakitoday

Δήμος, πυροσβεστική και πολίτες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος!

Προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και των μεγάλων καταστροφών που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε το Δέκαρχο καταβάλουν από την Παρασκευή τα τεχνικά συνεργεία και τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Τοπείρου, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο και δυνατό μέσο να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους.

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθη κλήθηκε να συνδράμει για τον καθαρισμό των δρόμων, οι οποίοι είχαν τεθεί κλείσει από τα μπάζα που μετέφερε με ορμή ο ανεμοστρόβιλος από τα σπίτια και τις αυλές των κατοίκων στους δρόμους του χωριού.

Οι κάτοικοι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής αντίκρισαν ζημιές σε αποθήκες και σπίτια, κατεστραμμένες σκεπές και αυλές, δέντρα ξεριζωμένα και νεκρά ζώα, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής. Για ώρες είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και χτύπησε ο καταστροφικών ανεμοστρόβιλος την περιοχή η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπη ενώ σημειώθηκαν ζημιές και προβλήματα στη σταθερή τηλεφωνία.

Οι κάτοικοι του χωριού μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday.com εξιστορούν τις στιγμές τρόμου που βίωσαν τη στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος χτυπούσε το χωριού τους, εκλιπαρώντας την πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους τις δύσκολες αυτές στιγμές που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 4,2R στην Κρήτη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε