Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ξάνθη: Όλο και περισσότεροι μαθητές δεν έχουν λεφτά για να φάνε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στους 354 φτάνουν σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ξάνθης οι μαθητές, από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και στους οποίους πρέπει να χορηγείται δωρεάν πρόγευμα τις πρωινές ώρες που παρακολουθούν μαθήματα.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, ήδη από πέρσι με πρωτοβουλία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αρτοποιών της περιοχής αλλά και την ουσιαστική βοήθεια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, μοιράζονταν σε καθημερινή βάση προγεύματα σε μαθητές από οικονομικά ασθενείς οικογένειες.

Το πρόβλημα φαίνεται πως φέτος διογκώθηκε καθώς ο αριθμός των μαθητών αυτών, οι γονείς των οποίων είτε έμειναν άνεργοι είτε αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, αυξήθηκε δραματικά.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κος Σάββας Μελισσόπουλος “το πρόβλημα είναι σε γνώση της πολιτείας, η οποία είναι αυτή που θα δώσει ουσιαστικές λύσεις καθώς οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία δεν μπορούν να παρέμβουν στις οικογένειες, και αρκούνται στο να προσφέρουν σε συνεργασία με την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αρτοποιούς το κουλούρι στους μαθητές που το έχουν ανάγκη”.

Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος, “υπάρχουν εκπαιδευτικοί, που τους αξίζουν συγχαρητήρια, οι οποίοι όταν εντόπισαν κάποια εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση έβαλαν το χέρι στην τσέπη ώστε να βοηθήσουν χωρίς να περιμένουν να γίνει η καταγραφή και η μετέπειτα παροχή βοήθειας”…

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Μήνυση σε καθηγήτρια που “σήκωσε χέρι” σε μαθητή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε