Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ξάνθη: Όλο και περισσότεροι ζητούν μπαγιάτικο ψωμί – ”Δίνουν 0,20€ για ένα καρβέλι”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε κατάσταση πλήρους απελπισίας έχει περιέλθει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ξάνθης το οποίο αδυνατεί να αγοράσει ψωμί

ζητώντας από τους φούρνους της περιοχής να αγοράσουν καταβάλλοντας χαμηλότερο τίμημα (0,20 – 0,25 λεπτά) χθεσινό και προχθεσινό ψωμί.

Το φαινόμενο αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης, Παναγιώτης Αμπεριάδης, παρουσιάστηκε έντονα πριν από περίπου έναν χρόνο ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε έξαρση. «Καθημερινά έρχονται συμπολίτες μας και ζητούν να αγοράσουν χθεσινό και προχθεσινό ψωμί ώστε να το πληρώσουν φθηνότερα» εξηγεί ο κος Αμπεριάδης, ενώ παράλληλα τονίζει πως «δεν αρκούνται όμως μόνο σε αυτό. Δεν είναι λίγοι αυτοί, κυρίως τα χαμηλότερα στρώματα, που ζητούν τσουβάλια ολόκληρα με μπαγιάτικα ψωμιά πολλών ημερών με το πρόσχημα ότι θέλουν να τα δώσουν στα ζώα τους, τα οποία ωστόσο τα παίρνουν, τα βρέχουν, τα κάνουν παξιμάδια και τα τρώνε».

Οι τριτοκοσμικές εικόνες καθημερινής επιβίωσης με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι αρτοποιοί της Ξάνθης δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά όρια του νομού, καθώς όπως υπογραμμίζει ο κος Αμπεριάδης «το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλους σχεδόν του φούρνους της Περιφέρειας».

Την ίδια στιγμή οι αρτοποιοί της Ξάνθης βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται δραματικά, ενώ δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο που αναγκάζονται να κλείσουν. Όπως μάλιστα σημειώνει ο κος Αμπεριάδης αυτό οφείλεται κυρίως στο κόστος παραγωγής, καθώς και του γεγονότος ότι τα αρτοσκευάσματα παραμένουν στα αζήτητα την εποχή της κρίσης, που αποτελούσαν το βασικό έσοδο των φούρνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Εύβοια:”Νονοί” της νύχτας με εγκέφαλο πρώην φρουρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ έσπασαν στο ξύλο τον μάγειρα για ένα πιάτο φαϊ!

Ρόδος: Εισαγγελέας για τον θάνατο νεαρού πατέρα – Του έδωσαν εξιτήριο και πέθανε!

Ημαθία: Τραγωδία στην άσφαλτο – Ξεψύχησαν θεία και ανιψιά σε αυτοκίνητο!

Λάρισα: Άφησαν γκαζάκι έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής!

Πάτρα: Ο ταξιτζής παρακολουθούσε ”τσόντα” μπροστά στην πελάτισσα – Χαμός στην πιάτσα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε