Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξάνθη: Στο σκαμνί εξαιτίας ενός ρομποτικού κάδου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τον αγόρασαν 79.000 ευρώ, ενώ άλλοι δήμοι πολύ φτηνότερα…

Την πόρτα του εισαγγελέα έχουν κληθεί να περάσουν και να καταθέσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αγοράς του ρομποτικού κάδου που έχει τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Όπως είχε καταγγείλει η αντιπολίτευση, ο κάδος αγοράστηκε πριν από 3 χρόνια από τη δημοτική αρχή ακριβότερα απ’ ότι άλλοι αντίστοιχοι κάδοι σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα ο δήμος Ξάνθης δαπάνησε 79.000 ευρώ για την απόκτηση του ρομποτικού κάδου, τη στιγμή που άλλοι δήμοι δαπάνησαν λιγότερα από τα μισά (δηλαδή κάτω από 40.000), όπως είχε αναφερθεί τότε.

Σύμφωνα με το ThrakiToday, μετά τις καταγγελίες αυτές όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη τετραετία κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κάδος δεν διαθέτει πλέον εγγύηση με αποτέλεσμα ο δήμος να καλείται να ξοδεύει χρήματα για κάθε πρόβλημα που αυτός παρουσιάζει, όπως στην περίπτωση δύο αισθητήρων του κάδου όπου ο δήμος καλείται να πληρώσει 450 ευρώ για την αντικατάστασή τους ώστε να μπορεί ο κάδος να συνεχίζει να λειτουργεί.

Ωστόσο, με την υποχρεωτική εναρμόνιση των δήμων στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και την εφαρμογή μεθόδων ανακύκλωσης των απορριμμάτων που αναμένεται να μπει άμεσα σε εφαρμογή είναι πιθανό το ενδεχόμενο ακόμη και να απαγορευτεί η χρήση του κάδου, ο οποίος συμπιέζει τον όγκο των σκουπιδιών.

Διαβάστε ακόμα:
Μόλις το 50% των σκουπιδιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταλήγει σε ΧΥΤΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε