Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ξάνθη: Στο βιβλίο Γκίνες για τη μεγαλύτερη μάσκα

Ξάνθη: Στο βιβλίο Γκίνες για τη μεγαλύτερη μάσκα
φωτό από akritasmedia.blogspot.com
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.03.2011 | 18:13
Πρώτη δημοσίευση: 05.03.2011 | 17:52

Η μάσκα ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και εμβαδόν 75 τετραγωνικά μέτρα.

Η εντυπωσιακή μάσκα που φιλοτεχνήθηκε έχει την εικόνα χαρακτικού και δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην Ξάνθη.

Το κόστος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Η μάσκα κατασκευάστηκε από δεκάδες κατοίκους της Ξάνθης όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φώτη Στεργίου και με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθη.

Οι εθελοντές εργάζονταν για έναν ολόκληρο μήνα με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να επιτύχουν να συμπεριληφθεί η πόλη τους στο διάσημο παγκόσμιο βιβλίο με τα μεγαλύτερα ρεκόρ.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο "Φίλιππος Αμοιρίδης" και σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι, επισκέπτες, μικρά παιδιά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τα αποτελέσματα των κριτών.

Η εκπρόσωπος των Guinness World Records Β.Χάμινγκς και οι συνεργάτες της από τη Μεγάλη Βρετανία μέτρησαν για να διαπιστώσουν αν η αποκριάτικη μάσκα πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ.

Την τελετή απόνομής ακολούθησε γιορτή που στήθηκε μέσα στο "Φίλιππος Αμοιρίδης" με κλόουν, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και δεκάδες μικρούς καρναβαλιστές.

Δείτε το video από το akritasmedia.blogspot.com   Διαδώστε αυτό το άρθρο