Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Ρουσάκη – “Φρούριο” το Ηράκλειο

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία Ρουσάκη – “Φρούριο” το Ηράκλειο

Πολλή δουλειά αναμένεται να έχει η αστυνομία στο Ηράκλειο καθώς την επόμενη εβδομάδα εκδικάζεται η υποθεση της δολοφονίας του οπαδού Γιάννη Ρουσάκη, στην οποία εμπλέκονται 21 άτομα.

Όπως γράφει το prismanews η δίκη για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη το Σεπτέμβριο του 2011, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, μετά από συμπλοκή θερμοκέφαλων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, προκαλεί πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί την ερχόμενη Τρίτη, 12 του μηνός, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Τα μέτρα

Με δεδομένο το έκρυθμο κλίμα που επικρατούσε ημέρες μετά την δολοφονία του 21χρονου μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων αλλά και τα μηνύματα εκδίκησης που αντάλλασσαν, ακόμα και μέσω διαδικτύου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναμένεται τώρα να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιστρατεύοντας τώρα όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της έτσι ώστε να μην αφήσει περιθώριο να ξεφύγει κανείς και τίποτα από τον έλεγχο της.

Διμοιρίες, ειδικές ομάδες, ΤΑΕ, ασφάλεια, αλλά και άνδρες των τμημάτων θα βρίσκονται μέσα και γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα σε περίπτωση που κάποιοι εμφανιστούν στο σημείο με άγριες διαθέσεις. Εξάλλου τώρα πια το λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη και τα επεισόδια μόνο επιβαρυντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσουν στο όλο σκηνικό, όπως υπογραμμίζουν αστυνομικοί αλλά και νομικοί κύκλοι.

Το σκηνικό αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες αφού η ακροαματική διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος με δεδομένο των αριθμό των κατηγορουμένων και τον αριθμό των μαρτύρων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο εδώλιο θα βρίσκονται 21 άτομα, την υπεράσπιση των οποίων έχουν αναλάβει περισσότεροι από δεκαπέντε δικηγόροι, ενώ φυσικά θα παρίστανται και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου παλικαριού. Επιπλέον ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει τους 15. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η δίκη θα διαρκέσει ημέρες και καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής της τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία από το πρωί της Τρίτης θα έχει ζώσει το δικαστικό μέγαρο ενώ και μέσα σε αυτό θα έχει δημιουργήσει ζώνες προκειμένου να μην περνάει κανείς ανεξέλεγκτα στο χώρο διεξαγωγης της δίκης. Ήδη τους αρμοδιους αξιωματικούς απασχολεί το θέμα των μέτρων ενώ η τελική σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Το βούλευμα

Στο εδώλιο παραπέμπονται 21 νεαροί ενώ βασικός κατηγορούμενος είναι 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Νεάπολης. Ο νεαρός φέρεται σύμφωνα με το βούλευμα να ήταν εκείνος που στη διάρκεια της συμπλοκής έπληξε δύο φορές τον 21χρονο Ρουσάκη με ένα σουγιά, με λάμα μήκους δέκα εκατοστών. Όπως αναφέρεται, τον τραυμάτισε στην θωρακική και κοιλιακή χώρα “συνεπεία των οποίων η πρόκληση τραυματικού αιμοθώρακα και τρώση της καρδιάς τα οποία επέφεραν ως μόνη ενεργό αιτία το θάνατό του”.

Τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βούλευμα για τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του 24χρονου είναι άκρως επιβαρυντικά για το νεαρό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και αναγκάστηκε να κάνει χρήση του μαχαιριού για να γλιτώσει και να προστατεύσει τη ζωή του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου κάνει λόγο για ψυχρότητα, αναλγησία και ωμότητα του 24χρονου, μιλάει για προσωπικότητα με έντονα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες εγκληματικές τάσεις και εξάρσεις, έναντι των οποίων δεν λειτουργούν σοβαροί, αποτρεπτικοί φραγμοί και αποκαλύπτουν προθυμία διάπραξης σοβαρών αξιόποινων πράξεων.

Εκ των βασικών εμπλεκομένων στην υπόθεση φέρεται, σύμφωνα με το βούλευμα, και ένας 22χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, στην πορεία όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο 22χρονος με πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στον 24χρονο συγκατηγορούμενο του για την τέλεση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ρουσάκη. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι “ο 22χρονος απέκλεισε με το σώμα του τη διαφυγή του αδικοχαμένου παλικαριού προκειμένου να διευκολύνει τον 24χρονο να σκοτώσει τον 21χρονο Γιάννη”.

Η φονική συμπλοκή είχε εξελιχθεί ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου του 2011 με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποδεικνύονται ανήμπορες να αποτρέψουν την αιματοχυσία αφού οι συμπλεκόμενοι ήταν υπεράριθμοι και η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Πάτρα: 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ληστείας που στοίχισε τη ζωή ηλικιωμένης

Η νάρκη… έφερε χάος και στο Κατάκολο! (VIDEO)

Ξανά στην Ηλεία η παπαδιά και ο εραστής της!

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γ.Ρουσάκη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε