Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξεσπάει ο φίλος του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου: “Δεν ήταν μητέρα αυτή!” – Καθάριζε το σπίτι μετά την “εξαφάνιση” με ατμοκαθαριστή!

Ξεσπάει ο φίλος του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου: “Δεν ήταν μητέρα αυτή!” – Καθάριζε το σπίτι μετά την “εξαφάνιση” με ατμοκαθαριστή!

– “Βροχή” αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη της μητέρας και του πατριού για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου
– Ξεσπάει ο κολλητός φίλος του μιλώντας για το έγκλημα της Κοζάνης και τις σχέσεις του θύματος με την οικογένειά του
– Οικονομικά κίνητρα “δείχνουν” τα στοιχεία – Ο Κωστής είχε πάρει μεγάλο δάνειο στο όνομά του
– Παράτησαν το πτώμα του στο χωράφι του πατριού και μετά… η μάνα καθάριζε το σπίτι με ατμοκαθαριστή
– BINTEO και φωτογραφίες για την εξέλιξη της φρικτής υπόθεσης δολοφονίας

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, για την οποία συνελήφθη η μητέρα και ο πατριός του! Φρίκη προκαλεί το γεγονός, ότι η μητέρα έψαχνε τον “εξαφανισμένο” γιο της σε τηλεοπτικές εκπομπές και τώρα κατηγορείται ότι εκείνη τον σκότωσε μαζί με τον πατριό του, τον μετέφεραν μέσα σε… κούτα στο χωράφι του πατριού και τον παράτησαν εκεί, για να βρεθεί τυχαία, μήνες μετά, από έναν κυνηγό!

Ο κολλητός φίλος του θύματος, στο σπίτι του οποίου είχε πάει ο Κωστής το τελευταίο βράδυ πριν εξαφανιστεί, είπε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, ότι άρχισε να υποψιάζεται το έγκλημα, όταν βρέθηκε το πτώμα στο χωράφι. Υποψίες, οι οποίες ενισχύθηκαν όπως είπε, από τη στάση της μητέρας:  “Η αδιαφορά από τη μητέρα. Δε γίνεται μια μητέρα να έχει χάσει το παιδί της και να μη βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Μετά την Νικολούλη είχε παγώσει το θέμα. Για μένα δεν ήταν μητέρα αυτή. Ο πατριός ήταν πατριός. Αλλά η μητέρα ήταν σε πλήρη αδιαφορία…”

Η μητέρα καθάρισε όλο το σπίτι με ατμοκαθαριστή δύο ημέρες μετά το έγκλημα

Ενα από τα στοιχεία που επίσης προκάλεσαν αίσθηση, ήταν και το γεγονός ότι η μητέρα, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της, έκανε… γενική καθαριότητα σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες! Συγκεκριμένα, η γυναίκα φέρεται να “πέρασε” όλο το σπίτι με… ατμοκαθαριστή!

“Ήταν γελατοί άνθρωποι. Δεν έχειχναν να έχουν κάνει τέτοιο πράγμα!” λέει έκπληκτη, μια γειτόνισσα του ζευγαριού στην Ελευσίνα, όπου ζούσε μετά το έγκλημα, τα τελευταία χρόνια.

Το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της 49χρονης μητέρας του και του 42χρονου πατριού του, ως κατηγορούμενους για τον φόνο του νεαρού.
Της σύλληψής τους προηγήθηκε σχετικό ένταλμα των ανακριτικών Αρχών της Κοζάνης.

Το ζευγάρι συνελήφθη το πρωί στην Ελευσίνα όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα.
Το προανακριτικό υλικό περιήλθε στα χέρια του ανακριτή Κοζάνης, που, στη συνέχεια διενήργησε ενδελεχή έρευνα. Από την κύρια ανάκριση φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 49χρονης και του 42χρονου, ενώ, ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού.

Από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, αλλά ειδικά από την ημέρα εντοπισμού (από κυνηγό) της σορού του Κωστή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον πατριό του, αλλά και στην ίδια τη μητέρα του, που είχαν απευθυνθεί στην Α.Νικολούλη, αναζητώντας τον 23χρονο. Η επιμονή αντρών της Ασφάλειας Κοζάνης, αλλά και το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης – θρίλερ από τον σημερινό ανακριτή της Κοζάνης οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης και του πατριού, αλλά και της μητέρας του Κωστή, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια διέμεναν στην Αθήνα.

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος χάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η μάνα του, εκείνη τη νύχτα γύρω στις 23:30 το βράδυ, ο Κωστής επέστρεψε στο σπίτι, μετά από επίσκεψη σε φίλο του. Όπως έλεγε στην εκπομπή ”Φως στο Τούνελ” ήταν ευδιάθετος, έφαγε και έπαιξε με τον ετεροθαλή αδελφό του παιχνίδια στον υπολογιστή. Βγήκε για να διορθώσει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μία χαλασμένη βρύση και συνομίλησε για λίγη ώρα με κάποιον άγνωστο που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το γκαράζ της αυλής. Μπήκε στο σπίτι ξανά, έβαλε το μπουφάν του, πήρε μια ομπρέλα και είπε ότι θα πήγαινε και πάλι στο φίλο του, απ’ όπου μόλις είχε επιστρέψει. Όλα αυτά, μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μέσα σε μισή ώρα!

Οι μαρτυρίες που στοχοποίησαν μάνα και πατριό

Οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έφτασαν στα γραφεία της αστυνομίας, ανέφεραν πως είδαν τον άτυχο νεαρό να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Κανένας δεν είδε το σταματημένο αυτοκίνητο όπως το περιγράφει ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Κανένας δεν αντιλήφθηκε τον Κωστή Πολύζο να βγαίνει από το σπίτι του και να περπατάει με την ομπρέλα όπως ισχυρίστηκε η μητέρα του.

Το πτώμα και το προφητικό όνειρο

Το πτώμα του Κωστή βρέθηκε 8 μήνες μετά την εξαφάνιση του, από τα σκυλιά ενός κυνηγού. Ήταν θαμμένος σε χωράφι στη θέση Πασά Γεφύρι, που ανήκει στον πατριό του και που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Σιάτιστα. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο».

Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί…

Το κίνητρο της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία το κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικό. Όπως επιβεβαίωσε και ο φίλος του, μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο Κωστής είχε πάρει ένα μεγάλο δάνειο στο όνομά του, γιατί οι δουλειές του πήγαιναν καλά και ήταν ο μόνος που μπορούσε να “δικαιολογήσει” ένα τόσο μεγάλο δάνειο. Οι πληροφορίες λένε, ότι το ποσό ήταν 250.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αρχικά στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, στη συνέχεια, πιθανότατα να μεταχθούν στην Κοζάνη, προκειμένου να απολογηθούν στις εκεί ανακριτικές Αρχές για τις πράξεις που τους βαρύνουν.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: Εκπομπή ”Φως στο Τούνελ”, kozanimedia.gr 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε